• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD ve TÜSİADdan tarihi buluşma
12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:06

MÜSİAD ve TÜSİAD'dan tarihi buluşma

İş dünyasının önemli örgütlerinden 20 yıllık Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Patronlar Kulübü Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği TÜSİAD ile tarihinde ilk kez bir araya geliyor.
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, başkan yardımcıları ile birlikte yarın öğle saatlerinde derneğin Odakule'deki genel merkezinde Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ile görüşecek. Vardan, görüşmenin gecikmiş bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek, "Önyargımız yok. Hepimiz ülkenin kalkınması için çalışıyoruz. İşbirliklerine hazırız." mesajı verdi.

Edinilen bilgilere göre, görüşme talebi MÜSİAD'dan geldi. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in programı ve Vardan'ın geçirdiği rahatsızlık sebebiyle görüşmenin tarihi gecikti.

TÜSİAD Başkanı Boyner, MÜSİAD'a perşembe gününe randevu verdi. MÜSİAD'ın Ömer Cihad Vardan başkanlığında 3-4 kişilik bir heyetle ziyareti gerçekleştireceği öğrenildi.

Görüşme ile ilgili bilgi veren MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni yönetime 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunacaklarını belirterek, "Ziyaret için randevuyu TÜSİAD'ın Genel Kurul'u sonrasında istedik. Ancak bazı sebeplerden dolayı bir türlü gerçekleştiremedik.

Gecikmiş bir ziyaret olacak." dedi. TÜSİAD ile işbirliklerine açık oldukları mesajını veren Vardan, "İşbirliği niye olmasın? Hepimiz bu ülkenin kuruluşlarıyız. TÜSİAD 40 yıldır, MÜSİAD 20 yıldır bu ülkeye hizmet veriyor. Yöntemlerimiz, görüşlerimiz farklı olabilir.

Ama hepimiz ülkenin kalkınmasını istiyoruz. Herhangi bir önyargımız yok. İşbirliklerine hazırız." şeklinde konuştu.

Perşembe günü yapılacak ziyaret ile iki derneğin tarihinde bir ilk gerçekleşmiş olacak. Daha önce iki dernek de hiç bir araya gelmemişti. TÜSİAD'ın yeni Başkanı Ümit Boyner'in özellikle meslek liselerinin katsayı problemi ile ilgili yaptığı açıklamalar geniş çevrelerde beğeni toplamıştı.

Eski TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da başkanlık döneminde TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve yönetim kurulunu ağırlamıştı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA