• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD üyeleri "Fetih 1453"ü izledi
26 Şubat 2012 Pazar 12:26

MÜSİAD üyeleri "Fetih 1453"ü izledi

MÜSİAD Konya Şubesi Üyeleri, Peygamber efendimiz (s.a.v) Konstantiniyye elbette bir gün feth olunacak. Onu feth eden kumandan, Onun askeri ne güzel askerdir diye müjdelediği...

MÜSİAD Konya Şubesi Üyeleri, Peygamber efendimiz (s.a.v) “Konstantiniyye elbette bir gün feth olunacak. Onu feth eden kumandan, O’nun askeri ne güzel askerdir” diye müjdelediği Fatih Sultan Mehmet’ın 1453 yılında İstanbul’u fethini konu alan ‘Fetih 1453’ filmini izledi.

Kule Site sinemalarında gerçekleştirilen programa MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri ve aileleri katıldı. İlginin yoğun olduğu gösterimde MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri ve aileleri filmi merakla izledi.

Tarihimin en önemli fetihlerinden biri olan İstanbul’un fethini konu alan bir filmin hazırlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Aslan Korkmaz, “Dünyaya hükmetmiş Osmanlı torunları olarak geçmiş zamanlarda yaşadığımız önemli olayların günümüzün en önemli iletişim sektörü olan sinema perdesine aktarılması bizi heyecanlandırdı. Tarihi birçok şanlı zaferle dolu olan Türk milletinin bu tür yapımlarla geçmişten kesitler sunulması bizleri duygulandırdı” dedi.

Tarihin gerçeklerden ibaret olduğunu ifade eden Korkmaz, “Malazgirt’te, İstanbul’da, Çanakkale’de, Sakarya’da tarihi yazan bir milletin torunları olarak bizlerin gerçek tarihimizi öğrenmemiz ve bunu çocuklarımıza aktarmamız hepimizin asli görevi olmalıdır” ifadesini kullandı.

Bu tür yapımlara destek olacaklarını vurgulayan Aslan Korkmaz, “ Bu tür önemli yapıtlara destek olmak istiyoruz bu nedenle 300’e yakın üyemizle birlikte ‘Fetih 1453’ filmini izlemeye geldik. Umarız ki bu film bir başlangıç olur. Bundan sonrada tarihimizi gerçek boyutu ile anlatan yapımlar artarak devam eder ” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA