• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD öven Bakan İşler, TÜSİADı bombaladı
31 Ocak 2014 Cuma 18:00

MÜSİAD öven Bakan İşler, TÜSİAD'ı bombaladı

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ı kabul eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, TÜSİAD'ın adını anmadan TÜSİAD'a sert eleştirilerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Yönetim Kurulu üyelerini Başbakanlık'ta kabul etti. Başbakan Yardımcısı İşler, kabulde yaptığı konuşmada TÜSİAD'ın adını anmadan TÜSİAD'a sert eleştirilerde bulundu. İşler, MÜSİAD'ı överken, TÜSİAD'ı ise yerden yere vurdu.

İşler konuşmasında " MÜSİAD, kurulduğu günden bugüne kadar ülkemizdeki bütün iş adamlarını, değerlerine, inançlarına, potansiyellerine inanarak, güvenerek kucaklamayı hedef alan bir harekettir. MÜSİAD'ın, ülkemizdeki ve ülkemiz sınırlarını aşan başarılarını gururla izledik ve izlemeye devam ediyoruz. MÜSİAD, Anadolu insanının sesi olan bir kuruluş olarak yola çıkarken, bugün çalışmaları ile dünya çapında bir kuruluş haline geldi. MÜSİAD gücünü milletimizden alıyor. MÜSİAD'ın başarısının arkasında milletimizin emeği ve gayreti vardır. MÜSİAD, geçmişte önüne hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın, Anadolu insanının neleri başarabileceğini ortaya koymuş bir sivil toplum örgütü olarak bugünlere geldi." diye konuştu.

MÜSİAD ekonomik dayanışma örgütü olarak yola çıkmasına rağmen kendisini sadece ekonomi ile sınırlandırmadığını hatırlatan İşler şöyle konuştu: "Her zaman, demokrasi, millet iradesi, özgürlük, hukuk devleti gibi kavramların yanında yer aldı.

Anti-demokratik girişimlerin karşısında durdu. Baskılara rağmen, üyelerine yapılan haksızlıkları rağmen 'milli irade' dedi, 'demokrasi' dedi, 'hukuk devleti' dedi ve 'hak ve hürriyetler' dedi.

Sizler bazı ekonomik sivil toplum kuruluşları gibi gazetelere ilanlar vererek iktidarı devirme gayretleri içine girmediniz. Aksine, gazeteler verdiğiniz ilanlarla milli iradeye darbe vurmak isteyenlere karşı çıktınız.

Gazetelere verdiğiniz ilanlarda "Milli iradenin gücüne yürekten inanıyor, her meselenin milletin arzusu istikametinde, meşruiyet dairesinde çözümünü savunuyoruz." diyerek milli irade karşıtlarına en güzel cevabı verdiniz.

MÜSİAD, bazı sivil toplum kuruluşlarımızı gibi "Bu ülkeye yatırım gelmez" şeklinde açıklamalar yaparak ülkemize ve milletimize kötülük yapan sivil toplum kuruluşlarından olmadı.

AK Parti iktidarları döneminde ülkemize 120 milyar dolar küresel sermaye girişi olmasına rağmen "Küresel sermaye bu ülkeye gelmez" söylemleri içinde bulunmadınız.
Bağımsız bir kuruluş olan Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararına destek veren ekonomik sivil toplum örgütlerini aksine ""Umarım ülkemiz tekrar yüksek faiz, düşük kur sarmalına girmez" diyerek tepki gösterdiniz. Sizleri demokrasi yolunda, milli irade yolunda, hak ve hürriyetler yolunda gösterdiğiniz çabadan dolayı kutluyorum. MÜSİAD yönetimini ve MÜSİAD mensuplarını milletin hak ve hukuku savundukları için tebrik ediyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA