• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD-KOSGEB işbirliğiyle dev dırsat
06 Ocak 2011 Perşembe 18:12

MÜSİAD-KOSGEB işbirliğiyle dev dırsat

MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde; iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin TL hibe ve 70 bin TLye kadar faizsiz kredi imkanı sunuluyor.
Başvuruları başlayan ve Şubat ayında eğitimlerinin start alacağı Girişimcilik Projesi Destek Programına ilişkin bir açıklama yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz şunları kaydetti: “Yapılacak bu program genç girişimcilerimiz için çok büyük bir fırsattır. Kendi işinin hayalini kuran ve bunu gerçeğe dönüştürmeye çalışan girişimcilerimiz için bir destek olan bu proje ile birçok kişinin hayalindeki işi kuracağına ve kendi işinin patronu olacaklarına inanıyoruz. MÜSİAD’ın kuruluş hedef ve amaçlarından biriside işadamlarına destek verip ufuklarını genişletmektir. Bu güne kadar işadamlarımız için elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik, bundan sonrada sarf etmeye devam edeceğiz. Bu kez de MÜSİAD bünyesindeki MÜSİAD Gençlik Kurulumuz Konya Şubesi ile işadamı adaylarına yönelik bir proje için KOSGEB ile protokol imzaladık. Biz biliyoruz ki; gelecek, gençlerimizin aydın fikirlerinde yatmaktadır. Bu sebeple gençliğe önem veriyor, gençliğe güveniyoruz. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya, yol göstermeye çalışıyoruz. Bu sebeple genç girişimci kardeşlerimize destek mahiyetinde KOSGEB ile böyle bir protokol imzalayarak bu projeyi hayata geçirdik. Temennimiz genç girişimcilerimize hayırlı olması ve milletimiz için faydalı, güzel işlerin ortaya çıkmasıdır” dedi.
 
 
MÜSİAD Gençlik Kurulu Konya Şubesi olarak, kuruldukları günden bu yana Konyalı gençlere hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Gençlik Kurulu Başkanı Yakup Barınlı ise şunları kaydetti: “Kuruluşumuzdan bu yana; genç arkadaşlarımıza hizmet etmeye çalıştık. Konya gençliği için daha neler verebilir, gençliğimizi en güzel şekilde nasıl geçirebilirizin derdine düştük. Bugün geldiğimiz nokta, geleceğimiz açsından son derece önemlidir. Bizler; “Gençlik kendini geleceğe güvenle hazırlıyor” sloganı ile yola çıktık” dedi. Barınlı projenin detaylarına ilişkin olarak da şunları belirtti: “Bu proje kendimizi geleceğe güvenle hazırlanmanın bir parçasıdır. KOSGEB ile ortaklaşa yürütülecek bu projeye 18 yaşını doldurmuş, bir iş fikrine sahip bay bayan herkes katılabilecektir. Projenin ilk etabı 60 saatten oluşan bir eğitimle başlamaktadır. MÜSİAD Konya Şubesi Brifing Salonunda yapılacak olan eğitim için katılımcılardan herhangi bir ders ücreti talep edilmeyecektir. En fazla 30 kişinin alınabileceği eğitim Şubat ayının ilk Cumartesi günü başlayacak olup Şubat ayının son Pazar günü sona erecektir. Eğitim sonunda başarılı bulunan kursiyerlere “Girişimcilik Belgesi” verilecektir. Ardından bu belge ile birlikte şahıslar hazırladıkları iş projeleri ile KOSGEB’e müracaat edeceklerdir. Projesi başarılı bulunan girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek. Girişimcilere verilecek 27 bin liranın tamamı hibe olarak verilecek olup, geri ödemesi bulunmamaktadır. İşini oturtan girişimcilere, işletmelerini kurdukları tarihten 1 yıl sonra istedikleri takdirde faizsiz 70 bin TL kredi de verilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 36 ay vade ile ödemeye başlayacaklardır' dedi. 
 
Girişimcilik Projesi Destek Programı başvuruları başlamış olup, müracaatlar MÜSİAD Konya Şubesi’ne şahsen yapılacaktır. Detaylı tüm bilgiler ise KOSGEB bürolarından veya MÜSİAD Konya Şubesi’nden alınabilir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA