• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD Konya şubesi, savcılarla ilgili kararı eleştirdi
18 Şubat 2010 Perşembe 14:09

MÜSİAD Konya şubesi, savcılarla ilgili kararı eleştirdi

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) özel yetkili savcılarla ilgili kararını eleştirdi.
    MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) özel yetkili savcılarla ilgili kararını eleştirdi. 

     Korkmaz, yaptığı açıklamada, HSYK'nın almış olduğu kararın birçok kurum tarafından faklı yorumlandığını anımsattı. 

     Artık karmaşa üreten olaylara ve yorumlara fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

     ''Biz bir hukuk devletiyiz ve bu ülkede yaşıyorsak devletin belirlemiş olduğu hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Demokratik ülkelerde ilerleyiş ancak halkın istekleri doğrultusunda hareket edilerek sağlanabilir. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz darbe iddiaları bizleri hakikaten üzmüştür. Böyle bir durumda yapılması gereken elbette ki darbeyi yapma planları içinde olan kişilerin tespiti ve bu kişilere gerekli cezaların verilmesidir. Ülkemiz bir bütündür, kimse ülkede halkın istemlerinin ve hukuk kurallarının dışına çıkarak hareket etme yetkisine sahip değildir.''

     HSYK'nın kararıyla ilgili önemli olan noktanın, kararın hukuk kurallarıyla ters düşüp düşmediği olduğunu dile getiren Korkmaz, bu konuda yetkili olan devlet organının bir an önce çalışma başlatması gerektiğini ve alınan yanlış bir karar varsa bunun düzeltilmesi gerektiğini bildirdi.

     Korkmaz, yargı reformunun şart olduğunu vurgulayarak, ''MÜSİAD olarak isteğimiz ve beklentimiz yargı reformunun bir an önce yapılmasıdır. Bugün ülkemizde yargı noktasında sıkıntılar çekiliyorsa, hukuk kurallarında ve bu kuralları uygulayan merciler noktasında karmaşa yaşanıyorsa, bilinmelidir ki bunun asıl sebebi yargıda eskiye bağlı kalmamızdır. Bizler yeni Anayasa değişikliğiyle bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyor ve buna inanıyoruz'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA