• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD fuarının gözdesi oldular
12 Ekim 2012 Cuma 18:30

MÜSİAD fuarının gözdesi oldular

14. MÜSİAD Fuarı ve 16. IBF Kongresi İstanbul CNR Expo Center Fuar Merkezinde başladı. 565 yerli firma, 125 yabancı firma ve 25 Sivil Toplum Kuruluşunun yer aldığı fuar 11-14 Ekim tarihleri arasında..

14. MÜSİAD Fuarı İstanbul CNR Expo Fuar Merkezinde Başladı. MÜSİAD Üye Kuruluşlarının stantlarının yer aldığı fuarda Konya’dan da 21 kuruluş yer aldı.

Fuarın açılış programına Konya’dan da MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ve iş adamları yer aldığı geniş bir heyetle katıldı. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz,  KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, MÜSİAD 3. Dönem Konya Şube Başkanı Ziya Özboyacı, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, KSO Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, KTO Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca, KSO Meclis Başkanı Hüseyin Tosunoğlu ve Konya’dan gelen basın mensuplarının yer aldığı heyet fuar alanını gezdi.
 
MÜSİAD Konya Şubesi’nin 14. MÜSİAD Fuarına geçen dönemlerde olduğu gibi rekor düzeyde katılım gerçekleştirdiğini belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Bu dönem fuarımızda 19 firmamız yer aldı yeni teknolojiler ve el sanatları bölümü ve MEVKA’nın da katılımı ile 21 stantta Konya’nın tanıtımı yapılmakta. Genel anlamda bakıldığında fuarın her geçen dönem daha ileriye gittiği görülmekte. Burada yer alan firmalarımız özellikle İslam ülkelerinden gelen iş adamları ile ticaret yapmak için adım atıyorlar. Aynı zamanda MÜSİAD üyelerinin kendi arasında ticaret hacminin büyümesinde fuarın önemi büyük. Fuara 200 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Konya olarak sanayi ve ticarette yakaladığımız büyümenin bir yansımasını fuar katılımında da gösterdik” dedi.
 

KTO Başkanı Selçuk Öztürk de fuarın MÜSİAD’ın geldiği noktanın bir yansıması olduğunu belirterek, “14. MÜSİAD Fuarı ülkemizin ekonomik olarak yakaladığı büyümeyi yansıtıyor. MÜSİAD Fuarlarının önemi büyük. 86 ülkeden gelen insanların gözlerindeki ifadeye bakınca mutlu olmamak mümkün değil. Ekonomide ve siyasette Türkiye’nin son dönemlerde yaptığı atılımlar bu fuarlarda kendisini gösteriyor. Avrupa ülkeleri ticaretlerinin yüzde 75’ini kendi aralarında yapıyor. İslam ülkelerinin birbiri ile ticareti daha da arttırması lazım. Heyecanımız her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu

KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli de, “Türkiye’de son 10 yılda ciddi bir değişim yaşandı. Artık üretim ve ticaret kültürünü öğrenmeye başladık ve bu değişim devasa işletmelere sahip olmamızı sağladı. Konya firmaları da kendilerine belirledikleri stratejilerle, inovasyonu ar-ge’yi öğrendi ve bugün dünya firmalarıyla rekabet etme potansiyeline ulaştı. Tarımın da özellikle Ortadoğu’daki ticari hareketlilikte önemli bir yeri var. Bu bölgede 25 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünleri pazarı var. ihtiyacın Türkiye ve Konya’dan karşılanması için çalışmaya devam etmeliyiz. MÜSİAD fuarı da  bu amaca yönelik önemli bir aşama” dedi.
 

14. MÜSİAD Fuarında Konya’dan Konya Şeker(Torku), Kombassan Holding, İttifak Holdig(Selva, İmaş Makine), TÜMOSAN, Özen Kompresör, Seykom Makine, AYC Danışmanlık, Petek Plastik, Damla Ofset(Dival Ajanda), Tuncay tabela ve reklam, Motus Döküm,  Mikron-iş makine, Başaranlar termal, Doğrular Madeni Eşya, Logiba, SMZ Makine, ALPRAF, Savaşan Emaye( Grandeur) firma katılıyor. Ayrıca MEVKA’da fuarda yer alıyor. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA