• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD eğitimin yanında
14 Aralık 2011 Çarşamba 17:10

MÜSİAD eğitimin yanında

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Başkan Yardımcısı Lütfi Şimşek, Eğitim Komisyonu Başkanı Faruk Okka ve yönetim kurulu hazır bulundu.
Konya üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Başkan Yardımcısı Lütfi Şimşek, Eğitim Komisyonu Başkanı Faruk Okka ve yönetim kurulu hazır bulundu.
Üyelerine her alanda kaliteli hizmet götürmeyi hedeflediklerini söyleyen Müsiad Başkanı Aslan Korkmaz; 18 yıldır sürdürdükleri eğitim faaliyetlerini ilk defa bir üniversiteyle işbirliğiyle yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz. “Dün dünde kaldık can cazım artık yeni şeyler söylemek lazım” düsturuyla hareket ederek alanında gerçekleşen yenilikleri, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden kaliteli insan yetiştirmek amacımızdır. Bu tür takibin ekonomik gelişmeyi hızlandırarak toplumun refah düzeyini arttırdığı bilinmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan teknolojilere sahip olmak, özgün ürün tasarımlarına ve üretim teknolojilerine ulaşmak, iyi işleyen bir Ar-Ge sistemi kurmak ve sanayimizin teknolojik alt yapısını oluşturmak için üniversite-sanayi işbirliği çok önemlidir. Yeni teknoloji bazlı sanayilerin büyümesine yardımcı olmaları açısından, bilgi ve tecrübe kaynağı olan üniversiteler bu anlamda büyük potansiyele sahiptir. Bu bağlamda Konya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KONSEM) ve derneğimiz arasında varılan mutabakat neticesinde üyelerimize, insan kaynaklarının geliştirilmesi, kişisel gelişim, üretim yönetimi ve planlaması, kalite ve kalite sistemlerinin geliştirilmesi ve organizasyonu, muhasebe sisteminin kurulumu ve maliyet sistemi oluşturulması, gibi birçok alanda ve ihtiyaç duyulacak diğer konularda eğitim, danışmanlık ve araştırma destekleri verilmesi hususunda bu protokolü imzalıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”dedi.

KONSEM kuruluş amacı hakkında bilgi veren Konya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker; “Kuruluşumuz, kamu ve özel sektör kuruluşlarının gelişimine katkıda bulunmak; üniversitenin faaliyette bulunduğu tüm alanlarda kurs, seminer, sertifika programları, konferans ve benzeri faaliyetlerle eğitim ve uygulama yapmak, araştırma, danışmanlık ve proje hizmetlerini yürütmektir. KONSEM,  faaliyet alanıyla paralel işler yapan yurtiçi ve yurtdışı kurumlarla işbirliği içerisine girmek ve ortaklaşa projeler üretmeyi de amaçlamaktadır diye söyledi.
KONSEM’in aynı zamanda yurttaşların kişisel gelişimleri kapsamında hayat boyu öğrenme ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da hizmet vermeyi amaçladığını söyleyen Rektör Şeker; “Bu eğitimlerin ilkini, yaptığı çalışmalarla genel merkeze bile örnek olan Müsiad Konya şubesiyle yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın başkanımıza
ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyoruz. Farkı kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecektir.”dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA