• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜSİAD 1000. toplantısında Akyüreki ağırladı
06 Ocak 2013 Pazar 12:10

MÜSİAD 1000. toplantısında Akyürek'i ağırladı

MÜSİAD Konya Şubesi 20. yıl etkinlikleri kapsamında 1000. Cuma Toplantısı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürekin konuşmacı olarak katıldığı programla gerçekleştirildi.

MÜSİAD Konya Şubesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca,  MÜSİAD Konya Şubesi 2. Dönem Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Başkanı Ziya Özboyacı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Daire Müdürleri,  MÜSİAD Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

1000. MÜSİAD Cuma Toplantısı geçmiş yıllardan bugüne Cuma Toplantılarının fotoğraflarından oluşan nostalji videosunun gösterimi ile başladı.
Katılımcıların dikkatle izlediği nostalji video gösterimin ardından açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “03 Eylül 1993 yılında ilk başlangıcını yapan MÜSİAD Cuma Toplantılarında bu zaman zarfı içerisinde konusunda uzman, akademisyenler, eğitimciler, bürokratlar, gazeteciler ve nice siyasetçiler bu kürsüde sizlerle buluştu. Bu 20 yıllık zaman içerisinde Nalçacı caddesinde 100 kişilik salonlarda hınca hınç dolu geçen Cuma Toplantıları bugün çok daha iyi koşullarda kendi binamızda yine her Cuma kesintisiz şekilde yapıldı. Sadece üyelerimize değil Konyalılara hizmet etmek için yapılan bu toplantılar bir MÜSİAD klasiği oldu. Bizler bu toplantılar sayesinde bakış açımızı değiştirdik, kendi düşüncelerimizi söyledik. Cuma toplantıları, MÜSİAD Konya Şubesinin olduğu kadar artık Konya’nın da markası oldu. Bugünde 1000. toplantımızı gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Aslan Korkmaz’ın açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Toplantıda ilk olarak Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalara değinen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Çok ciddi restorasyon çalışmaları yapıyoruz, kamu oyuna ilk defa takdim edeceğim bölge müzesi yapımı yapılacak. Etnografya ve Arkeoloji müzeleri gibi bazı müzeleri biz devralacağız Ali Ulvi Kurucu ve Kışla caddesi köşesinde 20 bin metrekarelik alanda yapılacak Türkiye’deki en güzel müzelerden birisini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası hakkında görüşlerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Büyükşehir belediye yasası ile taşra ilçelerimiz metropol ilçe oldular. Konya’da belediye başkan sayısı otuz ikiye düşecek. Şehrimiz yeniden yapılanacak. İlçe merkez bütünleşmesi, yeni arz-talep gibi müesseseler şehrimizin tamamını ilgilendirecek” dedi.

Büyükşehir yayası ile nelerin değişeceğini anlatan Başkan Tahir Akyürek, “Köy tüzel kişilikleri kalkacak, beldeler kapatılacak ve bunlar merkezin mahalleleri haline gelecek. Beldelerin isimleri tek mahalle olarak kalabilecek. Bu kanun Büyükşehir Belediyeler için bir test olacak. Belediyeler bu kanun gerektirdiği başarıyı gösterirse Türkiye toptan kalkınmış olacak. Taşra ilçelerimizden bazıları ne yazık ki yeterince gelişemiyordu buda köyden kente göçü tetikliyordu. Kanunun hedeflerinde Konya merkezde ne varsa ilçelerinde de o olsun idi. Buda köyden kente göçe etki edecek bir faktör ” ifadesini kullandı.

Yeni yasa ile ilgili gerekli fizibilite çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan Akyürek, “Biz ülkemizi lider ülke yapma davasında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kanunun çıkma aşamasında daire başkanlarımızı ve müdürlerimizi tüm ilçelere gönderdik onlar gerekli raporları hazırladı. İlçelerimizde ilk yapılması gerekenleri kayıt altına aldık. Şehrimizin en ücra mahallesi de olsa, en ücra köyü de olsa bir kanalizasyon probleminde en geç yarım saat içerisinde ulaşabilecek şekilde, mobil birimler onun üstünde şube müdürlükleri ve bölge müdürlükleri kuracağız. Belirli bir nüfusun üzerindeki ve coğrafi konumuna göre ilçelerimiz bölge müdürlükleri oluşturacağız. Bazı ilçelerimizde ilçe müdürlükleri kurulacak. Buna göre bir çalışmayı yürütüyoruz. Birkaç ay içerisinde görev dağılımını belirlemiş olacağız. Diğer taraftan, İlk yapılması gereken iş olarak bölgelere ayırarak ilçelerimizde şehir planı ihalelerini bu yıl içerisinde kanunun izin verdiği çerçevede yapıp mesafe almak istiyoruz. Yeni bir Konya modelini de böylece ortaya çıkarmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Toplantının sonunda MÜSİAD Konya Şubesi 2. Dönem Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Başkanı Ziya Özboyacı ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 1000. Cuma Toplantısının anısına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çini tablo hediye etti.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA