• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muş Belediyesinde 11 Personel Emekli Oldu
14 Mart 2015 Cumartesi 11:04

Muş Belediyesi'nde 11 Personel Emekli Oldu

Muş Belediyesi'nde çalışan 11 Personel emekliye ayrıldı.
Muş Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde görev yapan 11 personel emekliye ayrılırken, Belediye Başkanı Feyat Asya, emekliye ayrılan personelleri makamında kabul ederek plaket verdi.
Personellerle 1 yıldan daha az bir süre çalışma imkanı bulduğunu kaydeden Başkan Asya, emeklilik prim Gün ve yaş sınırını dolduran personellerin emekliye ayrıldığını kaydetti.
Asya, "Biz emekliye ayrılan bu arkadaşlarımızla çok fazla çalışmadık. Arkadaşlarımızın Muş'a ve MuşBelediyesi'ne verdikleri hizmet bizim için çok önemlidir. Birlikte çalıştığımız süreçte herkesle samimi ilişkiler içerisinde olup, hizmetin en iyi şekilde yapılması için gayret gösterdik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde prim ve yaş sınırını doldurmuş arkadaşlarımızı emekliye ayırmak istedik ve bunu kendilerine ilettik teklifimizi kabul edip emekliye ayrıldılar. Muş Belediyesi norm kadronun üzerinde işçiye sahip bir belediyedir. Bunun için şartları tutan personellerimizi emekliye ayırarak norm kadro fazlalığımızı dengelemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Konuşmasında çalışmanın önemine değinen Başkan Asya, "Çalışmak ve yaptığı işi en güzel şekilde yapmak Allah'ın bir emridir. Bu nedenle dinimizde çalışmak bir ibadettir. Dinimiz insanların çalışmalarını, huzurlu ve onurlu bir hayat sürmelerini ister. Bu arkadaşlarımızda belediyemizde çalışarak hem dinimizin emrini yerine getirmişler hem de hayatlarını idame ettirmişler. Kur'an, insanın ancak çalışarak birtakım şeyleri hak edebileceğini, emeğinin karşılığını mutlaka göreceğini emretmiştir. İşte bu arkadaşlarımızda bu emri yerine getirmiş ve artık inzivaya çekilmeye karar vermişlerdir" şeklinde konuştu.
Belediye başkanı olarak personellerin hak ve hukukunu sürekli gözettiğini de sözlerine ekleyen Asya, "İşverenin işçiye karşı iyi davranması, işçinin temel hak ve özgürlüklerini tanıması ve ona göre davranmasına imkân vermesi de temel görevleri arasındadır. Bir hadiste Hz. Peygamber (SAV) işçilere de işaretle işverenlere:
'Onlar sizin kardeşleriniz olup Allah onları sizin sorumluluğunuz altında kılmıştır. Böyle bir din kardeşi eli altında bulunan kimse ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin. Onlara güçlerinin yetmeyeceği işleri yüklemeyin. Şayet yüklerseniz onlara yardımcı olunuz' diye buyurmuştur. Bizde belediye başkanı olarak hiçbir personelimize fazla iş yüklemedik. Onlarla sürekli iyi geçinip ikili ilişkilerimizi de kullanarak hizmetin en iyisini yapmaya çalıştık. Sorumluluğumuzun bilincinde olup, hem belediyemizi hem de personellerimizi dengede tutmak için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim için çalışan personellerimiz her zaman üstündür. Çünkü hizmet yaparken, onların aracılığı ile değerli halkımıza hizmet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Emekli olan personellerimize bundan sonraki yaşamlarında Sağlık ve mutluluk diliyorum" diye konuştu.(İHA)

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA