• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mursi siyasi partilerle görüşecek
08 Aralık 2012 Cumartesi 09:43

Mursi siyasi partilerle görüşecek

Mursi'nin ülkedeki siyasi krizin çözülmesi için yaptığı diyalog çağrısına olumlu yanıt veren 7 siyasi partinin temsilcileri ile görüşmesi bekleniyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Siyasi Danışmanı Bessam ez-Zerka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mursi'nin, ülkedeki krizin çözülmesi için yaptığı diyalog çağrısını kabul eden siyasi partilerin temsilcilerini bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edeceğini belirtti.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Nur Partisi Genel Başkanı İmad Abdulgafur'un görüşmeyle ilgili siyasi güçlerle yoğun temaslar yürüttüğü, Kongre Partisi Genel Başkanı Amr Musa ve Yarın Partisi Genel Başkanı Eymen Nur'un, Abdulgafur'a destek verdiği iddia edildi.

Mursi yanlıları ve karşıtları çatıştı

Öte yandan, İskenderiye yakınlarındaki Buhayra'da Mursi yanlıları ile karşıtları arasında meydana gelen çatışmada, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

İskenderiye Kriminal Araştırmalar Dairesi Başkanı Polis Şefi Nasır el- Abd, göstericilerin valilik binasının kapılarını ve camlarını kırdığını, saldırı yerinde üzerlerinde makineli tüfek taşıyan bazı göstericilerin göz altına alındığını belirtti.

Yurtdışında yaşayan 12-15 Aralık'ta oy verecek

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, yurtdışında yaşayan vatandaşların anayasa referandumu için oy verme işleminin 12-15 Aralık tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA