• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mursi darbenin ardından aile ziyareti engellenen tek kişi
05 Haziran 2016 Pazar 23:53

'Mursi darbenin ardından aile ziyareti engellenen tek kişi'

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mursi'nin oğlu ve aile sözcüsü Usame Mursi, babalarının ülkede aile ziyareti engellenen tek kişi olduğunu belirtti.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk CumhurbaşkanıMuhammed Mursi'nin oğlu ve aile sözcüsü Usame Mursi, babalarının ülkedeaile ziyareti engellenen tek kişi olduğunu belirtti.

Usame Mursi sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında yaptığı açıklamada, babasının hapsedildiği 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından 4'üncüramazanın geldiğini ancak hala babalarını ziyaret edemediklerini kaydetti.

Mursi, "Cumhurbaşkanı Mursi bildiğimiz kadarıyla askeri darbenin ardından Mısır'da aile ziyareti tamamen engellenen tek kişi. Şimdiye kadar sadece bir defa 7 Kasım 2013'te ziyaret ettik." ifadelerini kullandı.

Aile sözcüsü Mursi, babasının tutulduğu yeri, oradaki şartları, sağlık durumunu bilmediklerini, kıyafetleri ve kişisel eşyalarının kendisine ulaştırılmasına da izin verilmediğini aktardı.

Öte yandan Mısır İnsan Hak ve Özgürlükleri Koordinasyonu Müdürü İzzet Ganim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahire İdare Mahkemesinin Muhammed Mursi'nin vatandaşlıktan çıkarılması talebiyle açılan davayı reddettiğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA