• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Multan Valisi Akyüreki ziyaret etti
15 Şubat 2012 Çarşamba 15:13

Multan Valisi Akyürek'i ziyaret etti

Pakistanın Multan şehri Valisi Khurram Agha ile Siyalkut şehri Valisi Saeed Wahlah Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret ettiler.

Pakistan’ın Multan şehri Valisi Khurram Agha ile Siyalkut şehri Valisi Saeed Wahlah Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Pakistan ile Konya arasında derin bağlar olduğunu ifade etti. Multan ile kardeş şehir ilişkileri yürüttüklerini hatırlatan Başkan Akyürek, Muzafferabad’daki depremde aşevi kurduklarını, Pakistan’ın bazı şehirlerinde Konya ve Mevlana konulu programlar düzenlediklerini kaydetti. Ziyaretin ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamasını dileyen Başkan Akyürek, şehirler arasında daha yakın teknik çalışmalar yürütebileceklerini vurguladı.

Multan Valisi Khurram Agha ise, kardeş şehir Konya’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür etti. Kardeş şehir protokolünden sonra Konya’ya gelmeyi hayal ettiğini ve hayalinin gerçekleştiğini kaydeden Agha, “Konya hayallerimdekinden daha güzel bir şehirmiş. Protokol imzalandıktan sonra Multan şehri yapısal olarak çok gelişim gösterdi. Kardeşlik ilişkilerimizi en üst seviyelere taşımak istiyoruz. Katı atık yönetimi ve toplu ulaşım konusundaki çalışmalarınız takdire şayandır. Bu konudaki çalışmalarınızdan yararlanmak istiyoruz” dedi.

Başkan Akyürek, misafirlerine KOMEK’te yapılmış çini sikke ile Mesnevi hediye ederken; Multan Valisi Agha da Başkan Akyürek’e çini tabak hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA