• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mührün sesi Avrupa ve Amerika’dan duyulsun!
25 Mart 2017 Cumartesi 10:33

Mührün sesi Avrupa ve Amerika’dan duyulsun!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında gittiği Ereğli ve Halkapınar’da büyük coşkuyla karşılandı.

Açık havada binlerce kişiye hitap eden Başkan Akyürek, Konya’nın sadece bugünü için değil, geleceği için de emek verdiklerini belirterek, “Biz ilerlemeden, gelişimden yanayız. Türkiye’yi tarihiyle, kültürüyle ve adaletiyle lider ülke yapacağız” dedi. Güçlenen Türkiye’nin darbecilere ve Türkiye düşmanı ülkelere korku verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Bunlar milletimizi tanımıyorlar. Kimseye papuç bırakmaz bu millet. İstikrarın bozulmaması, bürokrasinin hızlanması, yatırımların artması, güçlü devlet ve millet için kararımızı verdik. Allah’ın izniyle Konya’dan bu düşmanlara gerekli yanıtı vermeliyiz. Bu mührün sesinin Avrupa’dan, Amerika’dan duyulması lazım” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlçe Buluşmaları kapsamında Ereğli ve Halkapınar’da binlerce vatandaşla bir araya geldi.

Halkapınar ilçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan hangi hizmeti istediysek karşılığını verdi. Ben de size evet diyorum. 16 Nisan’da güçlü bir evetle Halkapınar ilçemizle desteğimizi ortaya koyacağız” dedi.

 

Ereğli Yunus Emre Meydanı’nda binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen programda 15 Temmuz’u anlatan klip ve Büyükşehir Belediyesi’nin Ereğli’deki yatırımlarının anlatıldığı filmin ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye çok önemli yatırımlar yaptığını söyledi. Büyükşehir ve Ereğli belediyeleri el ele verdiğinde vatandaşa hizmet konusunda tüm engellerin bertaraf edildiğini kaydeden Özgüven, ilçeye güzel hizmetler kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası ilçelere büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, Ereğli’de 112 milyon, Halkapınar’da ise toplam 15 milyon lira değerindeki yatırımın hayırlı olmasını dile getirdi.

“Büyükşehir Yasası’yla Konya merkezde aldığımız 20-25 yıllık mesafeyi 5-10 yıl içinde alarak Konya’mızı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlamak istiyoruz” diyen Başkan Akyürek, “Konya’nın sadece bugünü için çalışmıyoruz aynı zamanda geleceğine de emek veriyoruz. Belki biz o günleri göremeyeceğiz ama çocuklarımız dünyanın en güçlü, lider ülkesini görecek inşallah. Biz ilerlemeden, gelişimden yanayız. Darbeler dönemini bitireceğiz. Türkiye’yi tarihiyle, kültürüyle ve adaletiyle lider ülke yapacağız” diye konuştu.

 

BU MİLLET KİMSEYE PAPUÇ BIRAKMAZ

İlçe Buluşmaları toplantılarının 15 Temmuz’da yaşanan ihanetin hatırlatılarak başladığını, milletin ayağa kalkması, topyekûn harekete geçmesiyle ilk kez bir silahlı kalkışmanın millet eliyle durdurulduğunu hatırlamak gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Onlar bu darbe başarılı olur, bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı eskiden olduğu gibi şapkasını alır gider diye düşünüyorlardı ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı hesaba katamadılar. Bugün Avrupa’dan gelen haberler, AİHM’nin aldığı kadınların başörtüsüyle çalışma özgürlüğünü engellemek isteyenler bize gösteriyor ki korkuları hat safhaya ulaşmış durumda. İslam topraklarında yabancı ülkelerin askerleri konuşlanmış. Bu züldür. Türkiye bu zulümleri durduracaktır. Artık kendi orta menzilli füzelerini yapan, insansız hava araçları üreten, kendi savaş silahlarını, uçaklarını, tanklarını tasarlayan bir ülke büyük bir korku veriyor hem darbecilere, hem de Türkiye düşmanı ülkelere. Uyanık olmamız ve meselelerimize sahip çıkmamız lazım. Bu eylemler 16 Nisan’a hazırlık. Bunlar milletimizi tanımıyorlar. Kimseye papuç bırakmaz bu millet. İstikrarın bozulmaması, bürokrasinin hızlanması, yatırımların artması, güçlü devlet ve millet için kararımızı verdik. Allah’ın izniyle Konya’dan bu düşmanlara gerekli yanıtı vermeliyiz. Bu mührün sesinin Avrupa’dan, Amerika’dan duyulması lazım” dedi.

Başkan Akyürek, Halkapınar’da fidan dağıtım törenine katılırken Ereğli’de restorasyon çalışması yapılacak Taş Evler’de ve Büyükşehir Belediyesi Asfalt Plenti’nde incelemelerde bulundu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA