• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mühendis adayları istihdam projesi protokolü imzalandı
23 Aralık 2015 Çarşamba 13:15

Mühendis adayları istihdam projesi protokolü imzalandı

Konya Sanayi Odası (KSO), Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi ve İŞ-KUR Konya İl Müdürlüğü arasında SÜMİS (Mühendis Adayları İstihdam Projesi) Protokolü imzalandı.

Proje ile mühendis adayı öğrenciler, aldıkları eğitimi sanayi kuruluşlarında pratik hale getirme imkânı bulacak. Projeden yararlanan sanayiciler ise Mühendislik Fakültesi laboratuarında bulunan ekipman ve cihazları daha etkin kullanabilecek.
Projeden sanayi odasının tüm üyelerinin yararlanabileceğini söyleyen KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, “Proje, Konya sanayisini yakından tanıyan, sorunlarına çözüm üretecek mühendis yetiştirmede öncü olacak” dedi. SÜ Mühendislik Fakültesi’nde okuyan mühendis adaylarının projeyle, rakiplerine göre daha erken iş hayatına atılacaklarını anlatan Kütükcü, “Mühendis adayı öğrencilerimizin, bir yandan okurken bir yanda da sanayi işletmelerimizde çalışmaları, onları rakiplerinden bir adım daha ön plana çıkaracak. Mühendis adaylarımız, okulda gördükleri teorik eğitimleri, fabrikalarımızda da uygulama imkanı bularak tecrübe kazanmış olacaklar. Ayrıca genç mühendisler pratik eğitimi yaparken ücretleri ve sigortaları da İŞ-KUR tarafından karşılanacak, böylece sanayiciye de ek yük oluşmayacaktır” şeklinde konuştu.
muhendis-adaylari-istihdam-projesi-protokolu-imzalandi.jpg
4. DÖNEMİ BİTİREN ÖĞRENCİLER, PROJEDEN FAYDALANABİLECEK
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Engin de, projenin bilgisayar, çevre, endüstri, elektrik-elektronik, harita, inşaat, jeoloji, kimya, maden, makine ve metalürji-malzeme mühendisliğinde okuyan öğrencileri kapsadığını söyleyerek, en az ilk dört dönemi başarı ile tamamlayan ve alt dönemlerden dersi olmayan öğrencilerin bu projeden faydalanabileceğini aktardı.
İŞ-KUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş ise, İŞ-KUR İş Başı Eğitim Programı kapsamında, mühendis adaylarının en az 60 ve en fazla 160 gün istihdam edilebileceğini ifade ederek, haftada da en az bir iş günü, en fazla da 5 iş günü istihdam edilebileceğini sözlerine ekledi.



SANAYİCİLER, ÜNİVERSİTESİNİN İMKANLARINDAN FAYDALANABİLECEK
Proje kapsamında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi laboratuarında bulunan ekipman ve cihazların döner sermaye aracılığıyla üye kuruluşlar tarafından daha etkin kullanılması sağlanırken, fakülte öğretim üyeleriyle sanayi kuruluşları arasında Ar-Ge İnovasyon kapsamında ortak projeler de geliştirilebilecek.
Protokol, Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Engin ve İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş tarafından imzalandı.

PROJEDEN NASIL YARARLANILIR
Projeden faydalanmak isteyen sanayicilerin, ihtiyaç duydukları branşlardaki mühendis adayları için Konya Sanayi Odası Genel Sekreterliği’ne Nisan ve Kasım aylarında başvuruda bulunması gerekiyor. Taleplerin, mühendis adaylarına duyurulmasından sonra istekli olan öğrenciler, mülakat yoluyla belirlenip, İŞ-KUR’un İş Başı Eğitim Programı kapsamında istihdam edilebilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA