• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhasebecilik zorlu dönemden geçmektedir
02 Ekim 2010 Cumartesi 16:33

'Muhasebecilik zorlu dönemden geçmektedir'

Muhasebecilik mesleğinin zorluğuna dikkat çeken (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, muhasebecilerin devletin ve milletin kazanması için çalıştıklarını vurguladı
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından düzenlenen Anadolu Odaları 10. Eğitim Semineri başladı. Antalya Belek’te yapılan ve 26 ilin oda başkanı ile meslek mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılışına Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker de katıldı.
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan açış konuşmasında, muhasebeciliğin zorlu bir meslek olduğunu ve meslektaşlarının sürekli kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.
 
Turan, “Mesleğimiz zorlu dönemden geçmektedir.
 
Meslektaşlarımız, devletimiz, milletimiz kazansın, biz kazanmasak da olur diyerek bu mesleğin zorluğunu çekmektedir. Meslekle ilgili sorunların çözüm yoluna katkı sağlanması ve meslektaşlarımızın stresli ortamdan kurtularak dinlenmeleri için eğitim seminerlerini düzenliyoruz” dedi. Konya SMMM Odası Onursal Başkanı Ahmet İçyer ise, meslektaşlarını 10 yıldır bu seminerde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İçyer, yerel olarak 17, ulusal olarak 10’ncusunun yapıldığı Anadolu Odaları Eğitim Semineri ile mesleki sorunların paylaşıldığını vurguladı.
 
ETİK KURULU’NUN KARARINI ELEŞTİRDİ
 
Demokratik Sol Parti (DSP) ve TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker ise bu ay yapılacak genel kurulda aday olmayacağını geçmiş dönemlerde açıkladığını hatırlatarak, meslektaşlarına veda konuşması yaptı. Masum Türker, parti genel başkanlığı nedeniyle TÜRMOB’a genel başkan olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığını ve bu ay yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıklamasına rağmen kendisine siyasi baskı yapıldığını ileri sürdü.
 
Etik Kurulu’nun iki görevi bir arada yapmasının uygun olmadığı yönünde bir karar aldığını ve bu kararın kendisine ulaşmadan önce bazı internet siteleri ile gazetelerde yayınlandığını anlatan Türker, “Etik Kurulu’nun aldığı karar etik değildir. Bu yönde mahkeme kararları da var. Görevi bırakacağımı söylememe rağmen bana komplo kurdular. Yanı başımdaki arkadaşım iftira atıyor. Bizden birini TÜRMOB’a başkan yapmamızı engelleyecekler. Muhasebe ölçü ve denge mesleğidir. Bizlerde ölçülü ve dengeli olmamız lazım. 35 yıldır meslek örgütlenmesindeki aktif görevimden ayrılacağım. TÜRMOB’a siyaset karıştı diye beni eleştiriyorlar. Buraya siyaset karışsa ben sizin karşınızda nasıl konuşabilirim” şeklinde konuştu.
 
Türker, karara itiraz ederek kanuni haklarını kullanacağını kaydetti. Program, bugün alanında uzman kişiler tarafından muhasebecilere adli muhasebe, güncel konular ve stresle başa çıkma yollarının anlatılacağı seminerle son bulacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA