• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhasebecilere mükellef bildirimi hatırlatması
24 Mayıs 2012 Perşembe 15:06

Muhasebecilere mükellef bildirimi hatırlatması

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, Mükellef Bilgileri Bildiriminin 31 Mayıs tarihinde sona ereceğini hatırlattı.
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, ‘Mükellef Bilgileri Bildirimi’nin 31 Mayıs tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın “413 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği” ile Kurumlar Vergisi, ticari kazanç (kazancı basit usulde tespit edilenler hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükelleflerine, (merkez ve her bir şube için ayrı ayrı) elektronik ortamda “Mükellef Bilgileri Bildirimi” verme zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.
Mükellef Bilgileri Bildirimi verme zorunluluğu getirilen tüm mükelleflerin bildirimlerini her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarih aralığında serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavirler tarafından gönderileceğini ifade eden Turan, “Bildirim yapılmaması halinde VUK.’nun mükerrer 355.inci maddesi gereğince tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında bin 170,00 TL, ikinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 580 TL özel usulsüzlük cezası kesilecektir. Bu bildirim hizmeti karşılığında da meslek mensuplarımız hizmet bedeli olarak, serbest meslek makbuzu düzenlenmesi gerekmektedir.Resmi Gazetede yayınlanmış ücret tarifesi uygulanacak olup aksi halde hem meslektaşlarımız hem de mükelleflerimiz zor durumda kalacaklardır. Bu bağlamda mükelleflerimizin mükellef bilgileri bildirimi konusunda cezai işlem görmemeleri için dikkatli olmaları gerekmektedir” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA