• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhasebecilerden yeni tebliğe tepki
20 Ocak 2012 Cuma 21:30

Muhasebecilerden yeni tebliğe tepki

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, mükelleflerin adres, şube, iş bilgileri ve sektörel kazançlarının beyan edilmesini isteyen tebliğin iş yüklerini...

Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan yaptığı açıklamada, 20.01.2012 tarih ve 28169 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 413 sıra nolu Vergi Usul Kanunu genel tebliği ile meslektaşlarının iş yoğunluğunun bir kat daha arttığını söyledi. Turan, “Yeni Türk Ticaret Kanununa hazırlık yapan, hem eğitim yönünden hem de iş yönünden kendilerini yoğun bir şekilde hazırlık sürecine sokan meslektaşlarımızın cari dönemdeki yoğun iş yükleri bugünkü tebliğ ile bir kat daha artmıştır.

İlgili tebliğ ile mükelleflerin güncel bilgileri (adres, şube, iş bilgileri gibi) ile sektörel olarak kazançları 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında beyan edilecektir. İstenilen bilgiler zaten e-beyan sisteminde mevcut. Bu süreç içerisinde meslektaşlarımız bir taraftan cari dönem işlerini yaparken bir taraftan başvurularını yaptıkları KOBİ-TFRS, Yeni TTK ve Bağımsız Denetim eğitimlerini alacaklardır. Bütün bu süreci bir bütün olarak değerlendirdiğimizde meslektaşlarımızın bu sürece ayak uydurmaları oldukça zor görünmektedir” dedi.

Muhasebecilerin bürolarındaki işlerinden daha fazla enerji ve zaman harcayacakları Yeni Türk Ticaret Kanunu gerçeği olduğunu dile getiren Turan, “Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili eğitimlerin başvuruları da tamamlanmış ve eğitim programına da önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Konya SMMM Odası olarak dileğimiz, bir an önce yetkililerimizin mesleki iş yoğunluğumuzu göz önüne alarak bugün yayımlanan 413 sıra nolu Vergi Usul Kanunu genel tebliğini yürürlükten kaldırmalarıdır” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA