• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhasebeciler iftarda buluştu
10 Ağustos 2011 Çarşamba 11:51

Muhasebeciler iftarda buluştu

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından düzenlenen iftar programı meslek mensuplarını bir araya getirdi.
 Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından düzenlenen iftar programı meslek mensuplarını bir araya getirdi.
 
Geleneksel iftar programına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, genel başkan yardımcısı Ülkü Sönmez, yönetim kurulu üyesi Ahmet İçyer, Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Diltaş Eğitim Tesisleri'nde yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı programa ev sahipliği yapan Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, mesleki gelişime öncelik verdiklerini, bu yıl 10 başarılı eğitim semineri düzenlediklerini söyledi. Turan, “Yalnızca meslektaşlarımıza ve stajyerlerimize yönelik değil muhasebe mesleğine ilgi duyan herkese yardımcı olmak için çalışıyoruz. Özellikle meslektaşlarımızın ve işverenlerimizin muhasebe elemanı ihtiyaçlarını karşılamak için projeler geliştiriyoruz. Bunun en büyük göstergesi İŞ-KUR ile birlikte düzenlediğimiz iş garantili muhasebe personeli yetiştirme kurslarıdır. Bu kurslarımıza da aşırı bir katılım olmuş ve kurs sonunda kursiyerlerimiz yapılan sınavlarını başarıyla tamamlamışlardır. Ayrıca KTO - Karatay Üniversitesi ile uzman akademisyenler tarafından üyelerimize mesleki İngilizce eğitimi verilmesi hususunda eğitim protokolü imzalanmıştır. Üyelerimize mesleki İngilizce eğitimini Odamız çatısı altında başarılı bir şekilde vereceğimize inanıyorum. Konya odamız ile kurumlar arasında iyi bir diyalog sağlanmıştır” dedi.
 
Turan, yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı Ramazan ayında Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için açılan yardım kampanyalarına meslek mensuplarının destek vermesini istedi.

“KRİZDEN EN AZ HASARLA AYRILACAĞIZ”
TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise, Türkiye'nin Avrupa merkezli ekonomik krizden en az hasarla ayrılacağına inandığını söyledi. Sanlı, “Türkiye krize hazırlıklı ancak bir laf vardır; 'Komşunun evi yanıyorsa sizde rahat uyuyamazsınız' diye. Biz ne kadar tedbirli, temkinli olursak olalım yanı başımızda krizin eşiğinde olan ülkeler varken mutlaka bizi de kenarından kıyısından etkileyeceği tartışmasız bir gerçektir. Umarım Türkiye'nin uzun bir zamandır istikrarla yürüttüğü ekonomik tedbirler sonucunda bundan en az hasarla ayrılacağımız bir süre olsun” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA