• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhaliflerden BM Temsilcisi Misturaya eleştiri
23 Nisan 2016 Cumartesi 23:54

Muhaliflerden BM Temsilcisi Mistura'ya eleştiri

Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Hicab, Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı eleştirdi.

Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab, Nizip Konteynerkent Konaklama Tesislerinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Hicab, birkaç kilometre uzaklıkta acı ve korkunç şartlar altında yaşayan bir toplum olduğunu ve bu nedenle konteynerkentte afete uğramış bir toplum görüldüğünü söyledi. Bunun kendileri için acı verici olduğunu ifade eden Hicab, “Zira insani muamele ile hedeflerini gerçekleştirmek için sivillere abluka uygulamayı araç olarak kullanan bir rejimin insanlık dışı muamelesi arasındaki farkı görebiliyoruz.” diye konuştu.

Birkaç kilometre uzaklıkta halkına karşı korku, nefret ve mezhepsel nefret siyaseti kullanan bir rejim olduğunu vurgulayan Riyad Hicab, bu rejimin devlet terörü siyasetini benimsemiş ve bu siyaseti bölgesel ve aralarında Avrupa ülkelerinin de bulunduğu dünyadaki diğer ülkelere baskı uygulamak için kullandığının altını çizdi.

Tüm Suriyeliler adına Türkiye halkına, hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ileten Hicab, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e de Avrupa’nın sığınmacıları karşılamaktan korktuğu bir dönemde Suriyelileri Frankfurt ve Münih’te tren ve otobüs istasyonlarında misafir olarak karşılaması nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Hicab, şöyle devam etti:

"Biz Yüksek Müzakere Heyeti müzakerelerdeki katılımımızı, rejim ve müttefiklerin hava saldırıları neticesinde akıtılan kana, acımasız abluka neticesinde açlıktan ölen Suriyelilere, işkence sonucunda ölen Suriyelilere saygı olarak askıya aldık.

Hava saldırısı, açlık veya işkence sonucunda ölen bütün o Suriyeliler Sayın Staffan de Mistura ve ekibinin gözünün önünde ölüyor. Sayın de Mistura 2 yıl önce Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi. Bu süreç içerisinde Suriye’de ölümler, abluka altına alınan bölgeler ve şehirler çoğaldı, katlandı. Nerede Sayın de Mistura ve ekibi?"

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA