• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhalifler İstanbulda ofis açacak
23 Kasım 2012 Cuma 15:10

Muhalifler İstanbul'da ofis açacak

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzesi talebi ile ilgili hiçbir ülkenin kaygı beyan etmesini gerektirecek bir durum bulunmadığını söyledi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Muaz el-Hatib, Ankara Palas'ta yaptıkları görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.
Bir gazetecinin, Türkiye'nin, hava savunma sisteminin NATO tarafından desteklenmesi talebine ilişkin sorusu üzerine Bakan Davutoğlu, bu sistemin, kararda ve talepte yer aldığı gibi savunma sistemi olduğuna işaret ederek, "Hiçbir ülkenin özellikle de Rusya'nın bu konuda herhangi bir kaygı beyan etmesini gerektirecek bir durum yok" dedi.
Türkiye'nin şu anda, çok yoğun bir çatışmanın sürdüğü Suriye ile 910 kilometrelik sınıra sahip olduğuna işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye kendi güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri alır, kendi ulusal kapasitesi ile alır, ittifak sistemi içinde alır. Zaten bu konunun teknik detayını bilenler gayet vakıftırlar ki, bunu Rusya da gayet iyi bilir. Bu, savunmaya dönük bir sistemdir."
Muhalifler İstanbul'da ofis açacak
Davutoğlu, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'da bir ofis açacağını belirterek, "Biz bu ofisin başındaki atanmış ofis başkanını da Suriye muhalefetinin, Suriye halkının mümessili olarak muhatap alacağız. Sürekli temas halinde olacağız. Kurumsallaşma konusunda Suriye muhalefeti neyi talep ederse, neyi isterse Türkiye her zaman olduğu gibi haklı taleplerin yanında yer alacak" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA