• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhalefetten hükümete seçim oyunu
01 Nisan 2009 Çarşamba 11:32

Muhalefetten hükümete seçim oyunu

Kurmaylarıyla seçim sonucunu değerlendiren Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu
Kurmaylarıyla seçim sonucunu değerlendiren Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AK Parti'nin oyunun CHP ve MHP'nin toplam oyundan fazla olduğuna dikkat çekerken "Birçok ilde muhalefet bize karşı blok oluşturdu" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 29 Mart yerel seçimlerini kurmaylarıyla değerlendirdi. Erdoğan'ın 29 Mart gecesi Genel Merkez'de yaptığı değerlendirmenin ardından Bakanlar Kurulu'nda seçim sonuçlarını değerlendirdiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin oyunun CHP ve MHP'nin toplam oyundan fazla olduğuna dikkat çekerken "Birçok ilde AK Parti'ye karşı muhalefet partileri birleşti. Bize karşı blok oluşturdular" dedi.

Kongre Haziran’a çekilebilir

Başbakan Erdoğan'ın kasım ayında yapılacak olan kongreyi haziran ayına çekebileceği belirtiliyor. AK Parti'de ilçe kongrelerinin yapılmasına rağmen ilk kongrelerini yerel seçim sonrası yapılması planlandı. Kasım ayında yapılacak büyük kongrenin öne çekilerek Başbakan Erdoğan'ın hem il teşkilatlarını hem de parti yönetimini kısa sürede yeniden şekillendireceği belirtiliyor.

Açılımlara aynen devam

Demokratik açılımların devam edeceği mesajını verdiği öğrenilen Erdoğan'ın "Biz demokratik açılımları oy almak için yapmıyoruz. Doğru bildiğimiz için yapıyoruz. Demokratik açılımlar devam edecek. AB yolundan geri adım atmayacağız. Daha fazla demokratik açılım yapmamız lazım" dediği öğrenildi.

G-20 zirvesi için Londra’ya gidiyor

Başbakan Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidecek. Erdoğan, İngiltere Kraliçesi Elizabet'in vereceği resepsiyon ve İngiltere Başbakanı Brown'ın G-20 için vereceği yemeğe katılacak. Erdoğan, Oxford Üniversitesi’nde ''Medeniyetler İttifakı ve Türkiye'nin Rolü'' ile Chatham House-Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde ''Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye'' konusunda birer konuşma yapacak. Erdoğan, Cuma günü yurda dönecek.

Bilal ÇETİN - BUGÜN
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA