• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhalefet ortada yok
25 Ekim 2012 Perşembe 21:40

'Muhalefet ortada yok'

Başbakan Erdoğan, ileri demokrasiyi güçlü kılacak güçlü muhalefet istediklerini belirterek, "Muhalefet, doğruyu gördüğü zaman buna 'doğru' diyebilmelidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını kıldığı Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BDP'lilerle yaptığı görüşmeye ilişkin sorular üzerine 'Meclis'teki bir partiyi yok farz ederek hareket edemem' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye'de bizim sıkıntımız, güçlü demokrasinin en önemli unsuru olan muhalefetin şu anda ortada olmayışıdır. Çünkü muhalefet beyaza siyah, siyaha beyaz demek değildir. Muhalefet, doğruyu gördüğü zaman buna 'doğru' diyebilmelidir, o erdemi ortaya koyabilmelidir. O erdemi ortaya koyamıyorsa kazanamayacaktır, yine kaybeden olacaktır"

İstihbaratı doğrulayacak adımların atılması yanlış

Başbakan Erdoğan, muhalefetle Ankara Valiliği arasında 29 Ekim kutlamalarına ilişkin yaşanan tartışmayı şöyle değerlendirdi:

"Ankara'da, Hipodrom'da zaten devlet-milletiyle kaynaşıyor. Buyursunlar orada hep birlikte kaynaşarak bunu yapalım. Ayrıca bir programlama yapmak suretiyle, orada valiliğin de aldığı istihbaratı doğrulayacak adımların atılması herhalde yanlıştır.''

Girişimlerimiz devam ediyor

Başbakan Erdoğan, ''Esed rejiminin bayram döneminde ateşkesi kabul ettiği dile getirildi. Bu konudaki görüşünüz nedir? Ayrıca Suriye'de tutuklu bulunan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Filistinli Başar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için girişim var mı?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Bu konu ile ilgili girişimlerimiz devam ediyor, yani takipçisiyiz. Diğer konu ile ilgili Bakü'deki Ekonomi Zirvesi'nde bir çağrımız olmuştu. Temennim o dur ki, o mesajın neticesidir.'' AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA