• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhalefet çözüm sürecini desteklemiyor
27 Mayıs 2013 Pazartesi 14:19

Muhalefet çözüm sürecini desteklemiyor

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, İl Başkanlığı’nda kameralar karşısına geçerek gündemi değerlendirdi.
Türkmenoğlu:"Konyasporumuz büyük bir başarı gösterdi ve Süper Lig’e çıktı. Ben başta kulüp başkanımız ve yönetimini, teknik heyeti, desteklerini her fırsatta ve her zaman gösteren taraftarı tebrik ediyorum. Konyaspor’un Süper Ligde kalıcı olacağına ve büyük başarılara imza atacağına inancım tamdır. Tabi bu konuda gereken çalışmalar da bir an önce başlamalıdır. Bu konuda bizler de her türlü desteği vermeye hazırız."dedi.Geçtiğimiz hafta sonu seçimlerini yaparak yeni başkan veya yönetimlerini oluşturan oda seçimleri hakkında da konuşan Türkmenoğlu,  Konya Ticaret Odası Seçimi’ni kazanan Selçuk Öztürk ve yeni olaşacak yönetimini ve yine Konya Sanayi Odası Seçimi’ni kazanan Sayın Memiş Kütükçü’yü ve ekibini kutladı." Çözüm süreci hakkında ise şunları söyledi;"Bilinen insanlık tarihinin tamamında Anadolu bulunmaktadır. Binlerce yıldır çeşitli medeniyetler, birçok halk, kavim, millet, devlet bu topraklar üzerinde bulunmuştur. Çok büyük ve köklü medeniyetler yeşermiştir bu topraklarda. Bu bile başlı başına bu toprakların ne kadar muhteşem bir yapıya sahip olduğunun göstergesidir.
Anadolu sadece belli bir etnik gruba ya da belli bir ideolojik gruba ait değildir. 1900’lü yılların başında, imparatorluğun dağılma sürecinde burada yaşanan travmalar, arkasından tek partili dönemin sonlarına doğru yürürlüğe sokulan bir takım ırkçı yaklaşımlar, bu topraklara ait olmayan fikirlerin bu topraklarda yeşermesine yol açmıştır."
Muhalefete yüklenen Türkmenoğlu,"Bunun zor bir süreç olduğunu biliyoruz. Ama her şeye rağmen neticelendireceğiz. Bu aşamada siyasi partilerin bu sürece destek vermeleri son derece önemli bir konudur. Ancak maalesef ülkemiz adına bu kadar önemli bir süreci yürütürken, muhalefet partileri destek olmak yerine, süreç gayet sağlıklı bir şekilde devam ederken, son derece gereksiz, anlamsız, içerikten, bilgi ve belgeden yoksun, sırf çözüm sürecine karşı çıkmak maksadıyla açıklamalarda bulunuluyorlar. Birçok acının yaşandığı bu süreç hamasi söylemlerle aşılamaz.Demokrasilerde muhalefet partilerinin iktidara alternatif olmaları gerekir. İktidara gerektiğinde uyarmak, gerektiğinde denetlemek, gerektiğinde de destelemek muhalefetin asli vazifeleridir. Ancak bizdeki muhalefet hiçbir çözüm önerisi sunmadan, sadece karşı olmak için doğrulara da itiraz ediyor. "sözlerini kullandı.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA