• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muhafız Alayında Sancak Devir Teslim
19 Temmuz 2013 Cuma 09:13

Muhafız Alayı'nda Sancak Devir Teslim

Devletin zirvesi Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'nlığındaki sancak devir teslim töreninde buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'ndaki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile davetliler katıldı. Gül, Komutanlığa gelişinde Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kurmay Albay İsmail Güneşer tarafından törenle karşılandı.

Muhafız Alay Komutanlığı'nın 93. kuruluş yıl dönümünün de kutlandığı tören, alay tarihçesinin okunması ve birliklerin alandaki yerini almasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, ''Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı kuruluş yıl dönümünüz kutlu olsun'' diyerek birlikleri selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Eski muhafızlar adına konuşan emekli Yarbay Haluk Doğan, muhafızlılığı, "Şerefli silah arkadaşlığı, bir gelenek" olarak nitelendirdi.

Doğan, Muhafız Alayı'nın geleneklerini titizlikle sürdüren seçkin bir birlik olduğunu vurguladı.

Kurmay Albay İsmail Güneşer ise konuşmasına şehit ve gazileri, ebediyete intikal etmiş muhafızları, varlıklarıyla halen kendilerine güç katanları saygı ve rahmetle anarak başladı.

Cumhurbaşkanı Muhafız Alayı'nın kendisine verilen tarihi misyonu ve emanet edilen değerlerin bilinciyle dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve fikir yapısıyla görevini yerine getirdiğini belirten Albay Güneşer, birliğin görevini gelecekte de aynı şekilde yürütme azim ve iradesinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'nın TSK'nın gözde, milletin iftiharı bir birlik olduğunu ifade eden Güneşer, Cumhurbaşkanı Gül ve komutanlara da verdikleri destek için şükranlarını sundu, mesai arkadaşları ve ailesine de teşekkür etti.

Kurmay Albay Poshor'a da yeni görevinde başarı dileyen Güneşer, şunları kaydetti:

"Ulusumuzun bağrından çıkarak aramıza katılan vatan evlatları görevlerini tamamlayıp yuvalarına döndüklerinde fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar olarak aziz cumhuriyetimizin sönmez birer meşalesi olacaklardır. Her bir muhafızın gönlünde cumhuriyetine ve milletine doğruluk ve muhabbetle hizmet etmenin azim ve kararlığı, geçmişte olduğu gibi bugün de sürmektedir. Bizlere tevcih edilen görevi yerine getirmek için kendimize olan güvenimiz tamdır."  

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın 39. komutanı Kurmay Albay Güneşer ve 40. komutanı Kurmay Albay Poshor'un öz geçmişlerinin okunmasının ardından, sancak devir teslim töreni yapıldı. Albay Güneşer'in öperek teslim ettiği sancağı Albay Poshor da yemin ederek ve öperek teslim aldı.

Daha sonra Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Akar, sancak devir teslim tutanağını onayladı ve alay brövesini yeni komutan Albay Poshor'a taktı.

Alay komutanları, Cumhurbaşkanı Gül'ün bulunduğu şeref tribününe geçerek görev devir teslim tekmili verdi. Gül de alay komutanlarını tebrik etti.

Tören, birliklerin Kurmay Albay Poshor'un komutasında gerçekleştirdikleri geçişle sona erdi.

''Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası'' sahibi Kurmay Albay Poshor, kıta komutanlığı atamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'na atanmıştı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA