• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Müftüler de Medeni Kanuna göre nikah kıyacak’
16 Ekim 2017 Pazartesi 12:27

‘Müftüler de Medeni Kanuna göre nikah kıyacak’

Müftülerin de nikahı Medeni Kanuna göre kıyacaklarını belirten Ahmet Poçanoğlu, bu duruma karşı olmanın doğru olmadığını belirterek “Bu sadece İslam’a karşı olma hastalığından kaynaklanıyor. Bu hastalıktan bu insanların kurtulması gerekir” dedi.

Müftülere resmi nikah yetkisi düzenlemesi önümüzdeki haftada TBMM genel kurulunun gündeminde olacak. Tasarıyla, il ve ilçe müftüleri de evlendirme memurları arasına ekleniyor. Fakat bu durum bazı kesimlerin tepkisine sebep oldu. Konuyla ilgili Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu,Yeni Haber’e açıklamalarda bulundu.

‘NİKAHTA İKİLİĞİ DE ORTADAN KALDIRACAK’

Nikahın iki boyutlu olduğunu ifade eden Poçanoğlu, “Bir taraftan ibadet boyutu diğer taraftan da anlaşma boyutu vardır. Tarihi süreç içerisinde bu akdi hocalar kıydıkları için bir belediye nikahı birde hoca nikahı şeklinde toplumumuzda bir ikilik meydana gelmiştir. Çünkü belediyeye nikahı kıydıran kişi nikahının tam olarak akdedildiği hususunda emin değildir. Toplumda bu ikiliği de ortadan kaldırmak bakımından müftülerin nikah kıyması hem tarihi sürece uygun olur hem de vatandaşların nikahlarının sahih bir şekilde kıyıldığı konusunda emin olmalarına vesile olur” diye konuştu.

‘MÜFTÜLERDE MEDENİ KANUNA GÖRE KIYACAK’

Müftülerinnikah kıydıkları zaman yine Medeni Kanuna göre kıyacaklarını belirten Poçanoğlu, “Bu ülkenin okullarında yetişmiş, kanunlara göre memur olmuş müftülerin bu ülkenin kanunlarına göre nikah kıymasına karşı çıkmak doğru bir davranış değildir. Bu sadece İslam’a karşı olma hastalığından kaynaklanıyor.  Bu hastalıktan bu insanların kurtulması gerekir. Müftülerin nikah kıyacak olması da ülkemizde normalleşmenin devam ettiğini gösteren önemli işaretlerden bir tanesidir. Vatandaşların müftülere nikah kıydırmak noktasından daha fazla talep edeceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA