• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müfettişlere soruşturma
28 Mayıs 2014 Çarşamba 07:37

Müfettişlere soruşturma

İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği madende son teftişi gerçekleştiren 2 müfettiş hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ayrıca dayıbaşı sistemi için de özel bir ekip görevlendirildi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, Soma'da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın meydana geldiği madende, son denetimi yapan ve 'olumlu' raporu veren 2 müfettiş hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tezel, Soma'da çalışmalarını yürüttüğü ofisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki elim kazanın hemen ardından bölgede Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) ait açık ocakta denetim yapan müfettişleri olay yerine sevk ettiklerini belirtti.

OCAĞI 5 KİŞİ DENETLEDİ

Kendisinin de kazanın ardından Soma'ya geldiğini ve kazayla ilgili iş başmüfettişi Yaşar Korkmaz başkanlığında maden, makine ve elektrik mühendislerinin yer aldığı 5 kişilik bir inceleme heyeti oluşturularak çalışmalarına başladığını kaydeden Tezel, kazanın meydana geldiği ocak dışında, bölgedeki diğer ocaklarda da farklı heyetlerce denetimlerin yapıldığını bildirdi.

DAYIBAŞINA ÖZEL EKİP

Tezel, 'Kazanın meydana geldiği madende son olarak teftişi gerçekleştiren 2 müfettiş hakkında idari soruşturma başlatıldı. Bu idari soruşturma için 3 arkadaş görevlendirdik onlar da çalışmalarına başladılar. Bu kazayla alakalı kimin ihmali varsa karşılığını görecek' dedi. Tezel, 'dayıbaşı' sistemine ilişkin de 2 kişilik bir müfettiş heyetinin görev yaptığını bildirdi.

SKANDAL İDDİASI ASILSIZ

Madende görevlendirilen başmüfettiş Aysel Ertürk'ün eşi Alparslan Ertürk'ün savcılıkça oluşturulan bilirkişi heyetinde yer almasının 'skandal' olarak nitelendirildiği habere ilişkin olarak şunları söyledi: 'Skandal iddiaları gerçek dışıdır. İkisi de olayın çözülmesiyle alakalı şeyler. Ayrı disiplinler. Birisi teftiş, biri adli esaslı. Bilirkişilik ile teftiş arasında birbirini naksedecek, zayıflatacak birbirini örtecek bir şey yok.'

21 kişiye rüşvetten gözaltı

Zonguldak'ta kaçak maden işletmecilerine Türkiye Taşkömürü Kurumu yetkililerince düzenlenecek operasyonları rüşvet karşılığı önceden bildirdikleri iddiasıyla aralarında 1 polis ve 3 orman muhafaza memurunun da bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından zanlıları gözaltına aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA