• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müdüre 292 yıl hapis istemi
28 Mayıs 2011 Cumartesi 11:13

Müdüre 292 yıl hapis istemi

Aralarında eski emniyet müdürü Orhan Özdemirin de bulunduğu 78 kişi hakkında ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla dava açıldı. Özdemir hakkında 292 yıl hapis cezası istendi...
Kayseri'deki ''ihaleye fesat karıştırma'' iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada sona gelindi. Geçmişte Ankara ve Kayseri'de il Emniyet Müdürlüğü görevini yapan Orhan Özdemir'in de arasında bulunduğu 78 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Özdemir hakkında 292 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.

İddianamede adı geçen diğer isimler ise Türker Horoz, İlker Horoz ve Remzi Çapar. bu üç isim "Cebir ve tehdit yöntemlerini kullanmak suretiyle haksız ekonomik çıkar elde etmek için suç örgütü kurma-yönetme, bu örgütün faaliyeti çerçevesinde ihalelere fesat karıştırma'' ile suçlanıyor.Türker ve İlker Horoz ile Remzi Çapar hakkında ise 285'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 1'i müşteki-sanık olmak üzere diğer 74 kişinin de çeşitli hapis cezalarına mahkum edilmeleri istendi.

Orhan Özdemir ise ''cebir ve tehdit yöntemlerini kullanmak suretiyle haksız ekonomik çıkar elde etmek için kurulan suç örgütünü yönetme, bu örgütün faaliyeti çerçevesinde ihalelere fesat karıştırma ve suç delillerini gizlemek'' suçlamasıyla mahkeme karşısına çıkacak..  Özdemir'in 292 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.Özdemir hakkında, ''ihaleye fesat karıştırmak'' hükmünü düzenleyen TCK'nın 235/1. maddesinin 21 defa uygulanması talep ediliyor.

Bu arada, Orhan Özdemir'in avukatı Fidel Okan, ''Savcılık makamı, iddianameyle görüşünü ortaya koydu. Şimdi söz sırası bizde'' açıklamasını yaptı.

Diğer sanıklar da ''suç örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini gizlemek, örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' gibi bir dizi suçlama yöneltiliyor.

SUÇ ÖRGÜTÜ KURDULAR İDDİASI


İddianamenin giriş bölümü, ''Bu soruşturma, Kayseri'de kamu kurumlarının temizlik, güvenlik, yemek, veri girişi gibi alanlarda açılan ihalelere fesat karıştırmak sureti ile tekelleşmeye neden olacak şekilde kanunun suç saydığı eylemleri gerçekleştirerek ticari faaliyetlerine devam eden, aynı alanlarda ticaret yapsın ya da yapmasın her şirket sahibi tarafından Kayseri'de bir güç haline geldiği açıkça kabul edilen ve görülen, özellikle suç geçmişi herkesi kaygılandıran ve korku duyulur bir kişi olan Remzi Çapar ile gücünü ve etkinliğini arttıran suç örgütüne yönelik bir soruşturmadır'' ifadeleriyle başlıyor.

''Yerel yönetimler, kolluk güçleri ve adliye çevresinde de korunduklarına dair ciddi emareler bulunan Türker ve İlker Horoz kardeşlerin, ihale mevzuatına şeklen uygun, ama gerçekte açıkça aykırılık oluşturan eylemlerini farklı isimler altında oluşturdukları şirketleri aracılığıyla gerçekleştirdikleri'' kaydedilen iddianamede, Kayseri'deki birçok şirket sahibi ile davanın sanıklarının, ''Türker Horoz ve ailesine bağlı şirketlerin, Kayseri'de kamu kurumlarının açtığı temizlik, güvenlik, yemek gibi ihalelerinde tek güç ve tek söz sahibi haline geldiklerini, bu ihaleleri başka firmaların kazanma şanslarının bulunmadığını, kurum görevlilerinin bu aileye ait şirketleri koruduğunu, Remzi Çapar'ı da yanlarına almalarının ardından daha güçlü ve korkulan kişiler olduklarını'' söyledikleri bildirildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA