• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Muayene özel hastanelerde de 2 lira
02 Haziran 2009 Salı 15:12

Muayene özel hastanelerde de 2 lira

Muayeme katılım ücretlerine vatandaşı sevindirecek düzenleme. 3 ile 10 lira arasında değişen muayene katılım payları tüm hastanelerde 2 TL oldu. Nasıl mı?

SGK'nın geçen yıl başlattığı muayene katılım paylarında Danıştay kararına göre düzenleme yapıldı. Daha önce devlet hastanelerinde 3, eğitim araştırma hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6, özel hastanelerde 10 lira olan katılım payı 2 lirada birleştirildi.

SGK, yayınladığı genelgeyle Danıştay'ın isteği doğrultusunda ortak bir katılım payı uygulamasına geçti. 2 Haziran 2009'dan itibaren geçerli olacak genelgeye göre birinci basamak sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde, aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak.

Kurumla sözleşmeli ikinci ve üçüncü basamak resmi ve özel sağlık kurumlarında hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı, 2 TL olarak uygulanacak.

Katılım payını özel sağlık kuruluşları kendileri tahsil ederken, devlet hastanelerindeki muayene sebebiyle çıkan katılım ücretlerini eczaneler tahsil etmeye devam edecek.

2 LİRA ÖZEL HASTANELERDE HASTA SAYISINI ARTTIRIR

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, kararın özel hastanelerde hasta azalmasını önleyeceğini belirtiyor.

Farklı katkı payı uygulamasının yanlışlık olduğunu kaydeden Bahat, 10 lira katılım payı sebebiyle özel sektörde yüzde 40 düşüş yaşandığını vurguladı.

2 liraya indirilmesiyle sektöre canlılık geleceğini söyleyen Bahat, "Eşit hizmeti sunan kurumlar arasında farklı ödeme bedelinin çıkartılması haksızlıktı. 2 lira sağlığa ulaşımı engellemeyecek bir rakamdır. Hasta azalmasına bağlı olarak 1.500 anlaşmalı kurumda 10 bin elemanın işini kaybedecekti bu engellenmiş oldu." diye konuştu.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA