• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MTA Beyşehirde ne arıyor?
04 Mayıs 2011 Çarşamba 16:00

MTA Beyşehir'de ne arıyor?

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından sıcak su arama çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından sıcak su arama çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, "Belediye olarak yaptıkları girişim üzerine bölgede MTA Genel Müdürlüğü tarafından sıcak su arama çalışmaları başlatılacağını kaydetti. Bugüne kadar bölgede yürütülen sıcak su arama girişimlerinden olumlu sonuç alınamasa da bu konuda geleceğe yönelik ümitli gelişmelerin olacağına inandıklarını belirten Taşçı, "Sanıyorum sıcak su arama çalışmalarına bu ay içerisinde başlanacak. Bölgemizde tarama üç noktada gerçekleştirilecek. Karadiken Köyü ve Eylikler Köyü çevresinde çalışmalar daha yoğun bir şekilde sürdürülecek. Eylikler Köyü civarında 1960'lı yıllarda sıcaklığı 40 derece olan bir suyun olduğunu öğrendik. Ama, daha sonra üzeri kapatılmış ve orada muhtemelen bir sıcak su kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Karadiken Köyü yakınlarında kış aylarında zaman zaman sıcak su çıkan bölgeler olduğunu duyuyoruz. Tabi sondaj çalışmaları başlayınca, yer altından kaç derece sıcaklığında bir suyun çıkacağını öğrenmiş olacağız" dedi. Bu bölgede beklenen düzeyde bir sıcak suyun çıkarılmasının etkilerinin çok müspet ve çok büyük olacağını düşündüğünü vurgulayan Başkan Taşçı, "Bu bölgenin gerisinde orman, önünde ise Beyşehir Gölü var. Burada istenilen sıcaklıkta bir suyun bulunması halinde buraya inşa edilebilecek termal tesislerle Beyşehir sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da tanıyacağı bir termal kaplıca merkezi haline dönüşebilir. Bu konuda çok umutluyuz. İnşallah çalışmalar da bu konudaki umutlarımızı boşa çıkarmaz" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA