• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MOSSADdan büyük itiraf
19 Ocak 2010 Salı 10:16

MOSSAD'dan büyük itiraf

MOSSAD'ın eski başkanı Şavtay Şavit, Batı'nın İranın nükleer programına karşı gizli bir savaş yürüttüğünü
Şavit, İranlı nükleer bilimci Muhammedi suikastının büyük önem taşıdığını belirtti. Tahran Valisi Murtaza Temeddün de, nükleer fizik uzmanına düzenlenen suikastın ardında İsrail ve ABD'nin olduğuna dair önemli ipuçlarına ulaşıldığını ifade etti.

İran'da nükleer fizik uzmanı Ali Muhammedi'nin bombalı saldırıda öldürülmesinin yankıları sürüyor. Tahran yönetimi Muhammedi'nin ölümünün ardında ABD ve Mossad'ın bulunduğuna dair ciddi kanıtlara ulaşıdığını açıkladı.

İsrail istihbarat örgütü Mossad'ın eski başkanı Şavtay Şavit'ten de çarpıcı bir itiraf geldi. Şavit, Ali Muhammedi suikastinde bombayı kimin yerleştirdiğini bilmediğini, ancak Batının İran’ın nükleer programına karşı gizli bir savaş yürüttüğünü söyledi.

Şavit, bu gizli savaşın içinde bilim adamlarını öldürmenin de yer aldığını söyledi. İsrail'de bir radyo programına katılan Şavit gelişen teknoloji sayesinde bombalı suikastlerin kolaylaştığını belirtti. Mossad'ın eski başkanı, Muhammedi'nin öldürülmesinin simgesel bir eylem olmaktan daha büyük önem taşıdığını vurguladı.

İran, Muhammedi'nin ölümünün ardından nükleer bilimcileri daha sıkı koruma kararı aldı. Tahran Valisi Murtaza Temeddün ülkedeki biliminsanlarına verilen koruma önlemlerinin üst düzeye çıkarılacağını söyledi.

Tahran Valisi, Ali Muhammedi suikastinde de önemli ipuçlarına ulaşıldığını belirtti. Vali Temeddün Muhammedi suikastının İsrail ajanlarınca Lübnanlı ve Filistinli şahsiyetlere düzenlenen terör eylemleriyle benzerlik gösterdiğini ifade etti.

Temeddün "Kullanılan bombanın yapısında misketlerin bulunması ve bombanın uzaktan kumandalı olması, bu terör eylemini tasarlayanların İsrailli ve Amerikalı olduklarını gösteriyor” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA