• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Moskovada uçak kazası
29 Aralık 2012 Cumartesi 16:17

Moskova'da uçak kazası

Rusya'nın başkenti Moskova'da pisti ıskalayan bir yolcu uçağı, yakınlardaki bir otobana iniş yapmak zorunda kaldı. Uçak iniş sırasında üçe bölünüp alev aldı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı, Vnukovo Havaalanı yakınlarındaki bir otobana inen uçakta yolcu bulunmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus havayolu şirketi Red Wing'e ait uçaktaki 12 mürettebattan ikisinin öldüğü belirtildi.

Rus yapımı Tupolev Tu-204 tipi uçağın Çek Cumhuriyeti'nden kalktığı ifade edildi.

HAVADA MOTORU YANDI
Bakanlık açıklamasına göre, sabah saatlerinde Moskova’dan Çek Cumhuriyeti'ne kalabalık bir turist kafilesini götüren uçak, öğleden sonra Vnukovo'ya inişi sırasında havadayken arızalandı.

Motorlarından biri alev alan uçağın pilotu, yanan motoru otomatik yangın söndürme sistemi yardımıyla söndürmeyi başardı. Ardından da uçağı havalimanına tek çalışan motoruyla indirmeye çalıştı. Havalimanının kaygan zeminine tek motorla iniş yapan uçak, yeterli seviyedeyken fren yapamayınca ilk başta pistin dışına ardından da havalimanı çevresindeki beton duvarı delerek yakındaki otobana çıktı.

Beton duvara çarptığı sırada üç parçaya bölünen uçak yanmaya başladı. Çok sayıda itfaiye aracı, otobanı trafiğe kapatarak yanan uçağı söndürmeye başladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA