• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Morgan Freeman Konyada
18 Ekim 2015 Pazar 16:04

Morgan Freeman Konya'da

Hollywood'un Oscar ödüllü oyuncusu Amerikalı aktör Freeman, belgesel çekimi için Konya'ya geldi.

Amerikalı sinema yıldızı Morgan Freeman, Konya'da "Evrenin Sırları" adlı belgesel çekiminin bir bölümünü gerçekleştirdi.

National Geographic kanalında yayınlanmak üzere dünya inanç tarihini konu alan The Story of Gods (Evrenin Sırları) adlı belgesel çekimi, Neolitik dönemde yaklaşık 8 bin kişinin yerleşik hayata geçerek kent kurduğu Konya'nın Karatay ilçesi sınırlarında yer alan Çatalhöyük'te gerçekleştirildi.

İnsanoğlunun ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu kabul edilen Çatalhöyük'te gerçekleştirilen çekimlerde, medya mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belgeselin bir bölümünün Çatalhöyük ören yerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Çekimlere Amerikalı aktör Freeman'ın da katıldığını aktaran Çıpan, Oscar ödüllü oyuncuya idari ve teknik bir ekibin eşlik ettiğini bildirdi.

Çıpan, çekimlere Çatalhöyük kazı heyetinden iki uzman ile Müze Müdürlüğü görevlisi Hasan Uğuz'un katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Doğu Çatalhöyük'te boğa başları ve boynuzlarının bulunduğu kutsal alan ile güneyde Mellard sondaj yeri olarak adlandırılan ve bugüne kadar ünik eserlerin bulunduğu diğer üzeri kapalı alanda da çekimler yapılmıştır. Çatalhöyük'te günlük yaşamın anlatıldığı model evde yapılan çekimlerle çalışma tamamlanmıştır. Ekibin rahat ve güvenlikli çalışabilmesi için gerekli şartlar oluşturulmuştur. Medeniyetin başlangıcı, tarım, hayvancılık, insanın çevreyle etkileşimi, doğal yaşamla mücadele ve ekonomik hayata geçiş gibi konular üzerinde durulan çekim, yayınlanacağı dizinin dünyadaki tanınırlığı ve etkisi dikkate alındığında Konya'nın uluslararası tanıtımına önemli katkılar sağlayacaktır. Morgan Freeman ve ekibi bugün Konya'dan ayrıldı."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA