• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Moodys Türkiyenin kredi notunu güncellemedi
06 Aralık 2014 Cumartesi 09:43

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemedi.

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

"Moody's bu açıklamayı Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme takviminin 5 Aralık 2014 için belirlenmiş faaliyetlerine açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Açıklama, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir" ifadelerine yer verilen açıklamada, Türkiye, İsveç ve Azerbaycan'ın kredi notu ve görünümlerinin güncellenmediği belirtildi.

Moody's'in söz konusu derecelendirme takvime göre ağustos ayında yapması beklenen güncellemeyi de yapmaması eleştirilere neden olmuştu. Kuruluş, böylece 2014 yılında Türkiye'nin kredi notunun güncellenebileceği 3 tarihin 2'sinde herhangi bir değerlendirme yapmamış oldu.

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü en son 11 Nisan tarihinde yapılan güncellemeyle "durağan”dan, "negatif"e çevirirken, "Baa3" olan kredi notunu teyit etmişti. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA