• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Modern ülkelerde çadırda fuar olmaz
15 Mart 2013 Cuma 16:56

''Modern ülkelerde çadırda fuar olmaz''

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları'nda kurulan çadırın, kuvvetli lodos nedeniyle yıkılmasıyla ilgili, ''İçerisi çok kalabalıktı.
TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları'nda kurulan çadırın, kuvvetli lodos nedeniyle yıkılmasıyla ilgili, ''İçerisi çok kalabalıktı. Teknik ekipten, tehlike uyarısını alınca hemen tahliye etmeye başladık'' dedi.
     Fuar alanında incelemelerde bulunan Ersözlü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kadar yıkıcı olabilecek bir fırtınayı beklemediklerini söyledi.
     Fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreyi geçtiğini belirten Ersözlü, ''Bu nedenle hemen önlemler alınarak, salonlar boşaltılmaya başlandı. Herkese geçmiş olsun. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Çok önemli bir faciayı atlattık'' dedi.
     Ersözlü, fuar alanında üç çadır olduğunu ve bu çadırlardan bir bölümünde çökme meydana geldiğini dile getirdi.
     Teknik ekiplerce her türlü önlemin daha önceden alındığını anlatan Ersözlü, ''İçerisi çok kalabalıktı. Teknik ekipten, tehlike uyarısını alınca hemen tahliye etmeye başladık. İçeride binlerce ziyaretçi vardı. Allah korusun çok daha büyük şeyler olabilirdi. Şu anda hasarla ilgili tespit çalışmaları yapılıyor'' diye konuştu.
    
     -''Modern ülkelerde çadırda fuar olmaz''-
    
     Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Tekbaş ise şunları söyledi:
     ''Daha önceki toplantılarda, gelişen modern ülkelerde çadırda fuar olmaz dedik. Bu olay bizi teyit etti ama böyle bir olayın olmasını temenni etmezdik. TÜYAP burada kiracı durumda bulunuyor. Bu olaydan çıkardığımız dersle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne müracaat etmek suretiyle bundan sonra çadırda fuar yapılmaması mesajını aldık ve bunu ilgililere ileteceğiz. Katılımcılarımızın mağduriyeti giderilecek. İnşallah buradan gerekli dersi çıkarıp, bundan sonra talihsizlik yaşanmadan gerekli tedbirleri alarak fuarcılık yolumuza devam edeceğiz.''
     Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Konya'nın bugün benzerine çok az rastlanır bir doğal felaketle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''KTO olarak mülkiyeti bizde ancak işletmesi TÜYAP'a ait olan fuar alanında fırtına nedeniyle bugün meydana gelen hadiseler bizi üzmüştür. Her geçen yıl artan ilgiyle büyüyen fuarımızda beklenmeyen bu gelişme KTO olarak konuyu yeniden değerlendirmeyi zorunlu hale getirmiştir. Bu bölgedeki eksiklerimizi görmemizi sağlayan gelişmeler KTO tarafından her yönüyle ele alınacak ve yapılması gerekenler eldeki imkanlar ölçüsünde yapılacaktır. Aynı olumsuzlukların gelecek fuarlarda yaşanmaması için gerekli tedbirler mutlaka alınacaktır.''
     TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş'nin Konya-Ankara karayolu üzerindeki KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlediği Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları'nda kurulan çadır, kuvvetli lodos nedeniyle yıkılmış, stantların devrilmesi sonucu yaralanan 17 kişi hastaneye kaldırılmıştı.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA