• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Modern tramvayda sona gelindi
23 Eylül 2012 Pazar 13:46

Modern tramvayda sona gelindi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tramvaylar ve tramvay yolunun iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, 17 Ekimde dünyadaki en son model, yüzde yüz...
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tramvaylar ve tramvay yolunun iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, 17 Ekim’de dünyadaki en son model, yüzde yüz alçak tabanlı, klimalı, modern taşıtların ihalesinin yapılacağını söyledi. Mahalle Meclisi kapsamında Selçuklu İlçesi’nde 5 mahallenin sakinleriyle buluşan Başkan Akyürek, “Gelecek yıldan itibaren en modern travmalar yürümeye devam ederken; yer altında, Konya hafif metrosunun da çalışması başlamış olacak” dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi kapsamında Kocatepe, Cumhuriyet, Malazgirt, Peyami Safa ve Horozluhan mahallerinin muhtarları ve sakinleriyle bir araya geldi.
TÜM MAHALLELER İLE BULUŞACAĞIZ
Kocatepe Mahallesi’nde gerçekleşen programda mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, Mahalle Meclisi’ne katılan mahalle sayısının 123’ü bulduğunu, yıl sonuna kadar tüm mahalleler ile buluşacaklarını dile getirdi. Mahalle Meclisi’nin bir doğrudan demokrasi modeli olarak Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, mahallelerin problemlerini yerinde görmenin önemine dikkat çekerek, programları tüm belediyelere tavsiye etti.
KONYA’NIN STANDARDI YÜKSELDİ
Son yıllarda yapılan yatırımlarla Konya’nın standardının yükseldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, sadece Selçuklu İlçesi’nde Akyokuş’tan Kampüs’e kadar olan alanda 50 civarında milyonluk önemli yatırımlar olduğunu ifade etti.
TARİHİ KENT MERKEZİ YENİLENİYOR
Şehrin en önemli eksiği olan 2 konuda çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, tarihi kent merkezinin yenilenmesi ile ilgili çalışmaların gelecek yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.
MODERN TRAMVAYLAR GELİYOR
Günde 100 binden fazla kişinin kullandığı tramvaylar ve tramvay yolunun iyileştirilmesi ile ilgili de çalışma yürütüldüğünü kaydeden Başkan Akyürek, “17 Ekim’de dünyadaki en son model, yüzde yüz alçak tabanlı, klimalı, modern taşıtların ihalesi yapılmış olacak. İnşallah Avrupa’daki en önemli raylı sistem ihalesini belediye olarak gerçekleştirmiş olacağız. Gelecek yıldan itibaren en modern travmalar yürümeye devam ederken; yer altında, tünelden Konya hafif metrosunun da çalışması başlamış olacak. Bunlar kolay yatırımlar değil. Türkiye’de belediye eliyle tamamlanmış metro pek yoktur. Konya metrosunu belediye olarak tamamlayıp hizmete açacağız” dedi.
KOMEK İLE MESLEK SAHİBİ OLUN
Konuşmasının sonunda Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) kayıtlarının devam ettiğini anımsatarak, herkesi ücretsiz olan bu kurslara davet eden Başkan Akyürek, “Mesleği olmayanlar ve yeni bir meslek öğrenmek isteyenler KOMEK’e müracaat etsinler. Mesleksiz olarak iş aranmasın. Ücretsiz kurslarımızdan mutlaka sertifika alsınlar. Gençlik Merkezlerimiz, Hanımlar Lokallerimiz var. İlçe belediyelerimizin de böyle merkezleri var. Buralardan halkımız mutlaka yararlanmalı” diye konuştu.
Başkan Akyürek’in konuşmasının ardından muhtarlar ve mahalle sakinleri taleplerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü yöneticilerinin hazır bulunduğu programda tüm talepler not alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın ardından bir mahalle sakinini evinde ziyaret ederek sohbet etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA