• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mobilya sektörünün beklentileri tartışıldı
10 Mayıs 2013 Cuma 11:25

Mobilya sektörünün beklentileri tartışıldı

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü tarafından Mobilya Endüstrisindeki Uygulamalar, Sektör Beklentileri ve Kurumsallaşma konulu...
Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü tarafından ‘Mobilya Endüstrisindeki Uygulamalar, Sektör Beklentileri ve Kurumsallaşma’ konulu panel düzenlendi. Panelde mobilya sektöründe mühendislik eğitiminde işyeri uygulamalarının önemi, mobilya üretim teknikleri ve yeni teknolojiler, reel sektörün ön lisans ve lisans mezunu öğrencilerden beklentileri, mobilya sektöründe teknik personelin önemi ve verimliliğe katkıları konularında öğrencilere bilgi verildi.
Panele Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mesut Uyaner, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, mobilya sektörünün temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Mobilya sektörüne nitelikli insan yetiştirme noktasında üniversitemiz üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Öğrencilerimizin derste aldıkları nitelikli eğitimi üretimle birleştirmeleri bu noktada önemli bir rol oynamaktadır. Bu nitelikli eğitimle yetiştirdiğimiz iş gücü sayesinde bölgemizdeki sektörlere de önemli derecede destek veriyoruz.”  dedi.
“İŞYERİ EĞİTİMİNİN KALİTESİ ARTIRILMALI”
Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevdet Saçlı’nın panel başkanlığını yaptığı programda ilk sözü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Göktaş aldı. Sektöre mühendis yetiştirmede işyeri eğitimi uygulamasının önemine değinen Prof. Dr. Göktaş, “İşyerinde üretim esnasında verilen eğitimin kalitesinin artırılması gerekiyor. Sorun odaklı verilen eğitimlerle alanda yürütülecek faaliyetlere yardımcı olacak nitelikte eleman yetiştirmeye özen gösterilmelidir. İşveren, yanında çalıştırdığı öğrencilerin ‘heyecan, katılım ve cesaretlendirme’ üçlüsünü iyi analiz edip, tasarım-üretim ilişkisinde bunun verimini alabilir.” dedi.
“ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA SİZE İHTİYACIMIZ VAR”
Öğrencilere mobilya üretim teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi veren Bürotime Mobilya Üretim Müdürü Kemalettin Kaya ise, “Tek tip üretim, parti üretim, akıcı üretim, sipariş üretim sistemleri gibi sistemlerle mobilya sektörü çok çeşitli amaçlarla mobilyalarını üretir. Özellikle de sipariş üretim dediğimiz sistemde müşteri odaklı çalışılır. Mobilyanın renginden teslimata kadar tüm aşamalarda müşterinin belirlediği kriterler çerçevesinde hareket edilir. Bunun için bu alanda çalışmak isteyen öğrenci arkadaşlarımın alanın sorumluluklarını iyi tahlil etmeleri gerekiyor. Bu sektöre gönül veren arkadaşlarımıza üretimin her alanında ihtiyacımız var.” dedi.
Panelin ikinci bölümünde ise Alpino Mobilya Genel Müdürü Sait Kocadağ, “Reel Sektörün Ön lisans ve Lisans Mezunu Öğrencilerden Beklentileri’, Ağaç İşleri Endüstri Yüksek Mühendisi Kurumsal Teknik Danışman Sabit Tuncel ise ‘Mobilya Sektöründe Teknik Personelin Önemi ve Verimliliğe Katkıları’ hakkında öğrencilere bilgi verdi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA