• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mobeseye takılan ilginç görüntüler
02 Ekim 2010 Cumartesi 18:03

Mobese'ye takılan ilginç görüntüler

Konya'da MOBESE kameraları tarafından kaydedilen birbirinden ilginç görüntüler görenleri hayrete düşürüyor
Konya'da Emniyet Müdürlüğü tarafından şehrin 32 ayrı noktasına kurulan MOBESE  kameraları tarafından kaydedilen birbirinden ilginç görüntüler görenleri hayrete düşürüyor. İki grup arasında çıkan kavga, başına tabanca dayayıp polise direnen kişiye biber gazı ile müdahale edilmesi, kırmızı ışıkta yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu havaya fırlayan yaya, tabela çalan hırsız ve direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücülerin kaza anları MOBESE kameraları tarafından kaydedilen görüntüler arasında yer alıyor.

KAVGAYI POLİS ÖNLEDİ

Selçuklu İlçesi Beşyol Kavşağı'nda MOBESE kameraları tarafından bir gece yarası kaydedilen iki sürücü ve beraberindeki arkadaşları arasında gerçekleşen kavgada, alkollü olduğu gözlenen iki grup önce tartıştı. Bu sırada gruptan bazıları ayırmaya çalışırken, bazıları da tekme ve tokatlarla birbirlerine saldırdı. Saldırısı sırasında darbe alan bir kişi yere düştü. Yaklaşık 10 kişilik grup arasında çıkan kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi

KIRMIZI IŞIKTA GEÇMEK İSTEDİ

MOBESE kameları tarafından kaydedilen diğer bir görüntüde ise Alaeddin Caddesi üzerinde kırmızı ışıkta yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya fırlayıp yere deşen vatandaş, çevredekilerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Polise zorluk çıkaran bir kişi de MOBESE kameraları tarafından kayıt edildi. Konya'nın en işlek bölgesi olan Zafer Meydanı'nda başına silah dayayarak polise direnen kişi, biber gazı ile etkisiz hale getirildi. Biber gazı sıkıldıktan sonra yere düşen kişi, polis tarafından gözaltına alınırken, olay yerindeki sağlık ekipleri de müdahale de bulundu.

MOTOSİKLETTEN DÜŞTÜKTEN
SONRA AYAĞA KALKIP YÜRÜMEK İSTEDİ


Konya'da yaşanan bir motosiklet kazası da MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen ilginç görüntüler arasında yer aldı. Görüntülerde, boş yolda hız yaparken direksiyon hakimiyetini kaybeden motosiklet sürücüsünün kaza anı ve kazadan sonra yapmak istedikleri kameralara yansıdı. Yaptığı kazanın ardından ayağa kalkarak yürümeye çalışan motosiklet sürücüsü, sendeleyerek yere düştü. Daha sonra etrafına toplanan vatandaşlar tarafından sakinleştirildi.

Dikkatsiz sürücülerin kazaları da MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu refüje çıkan otomobilde kameralara yansıdı. Ayrıca sokaklardan kağıt toplayan bir kişinin, bir iş yerine ait tanıtım tabelasını çalıp götürmesi de kaydedilen görüntüler arasında yer aldı.

Konya'da MOBESE kameraları 20 Mart 2008 tarihinde faaliyete geçti. MOBESE sistemi şehrin 32 stratejik noktasında toplam 72 kamera ile çalışıyor. Ayrıca 2 cadde de 4 sabit kamerayla sahte plakalı ve arama kaydı bulunan araçların tesbiti yapılıyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA