• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mobesede ikinci adım Mecliste
08 Aralık 2011 Perşembe 12:14

Mobesede ikinci adım Mecliste

Konya İl Genel Meclisi, Mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesinin genişletilmesi yönünde İl Emniyet Müdürlüğünden gelen teklif ile sistemin ikinci ayağını yapmak üzere çalışma başlattı.
Konya İl Genel Meclisi, Mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi’nin (Mobese) genişletilmesi yönünde İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen teklif ile sistemin ikinci ayağını yapmak üzere çalışma başlatıyor.
Aralık ayı toplantılarına devam eden Konya İl Genel Meclisi, 4. birleşiminde Konya Emniyet Müdürlüğü’nden gelen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Genişleme Projesi Mobese-2’yi görüştü. İlk olarak konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden gelen teklif yazısı okundu. Şehrin güvenliği ve trafiğin izlenmesi açısından mobese kameraların önemine değinen Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, son günlerde Yeni Mahalle’de yapılan operasyonlara dikkat çekerek, projenin hayata geçmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
Selvi, “Bu projenin içinde İçişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, kısmen de İl Özel İdaresi bulunuyor. Proje kapsamında önceki gün önemli bir operasyon yapılan Yeni Mahalle’ye mobese kamera kurulması isteniyor. Konya’ya hizmet noktasında işbirliği önemli. Şehre hayati projeler kazandırılması noktasında biz de Mobese-2 projesine destek vereceğiz” diye konuştu.
Daha sonra üyelerin müzakeresine açılan talep, araştırılmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu’na havale edildi. Komisyonların yapacağı incelemeden sonra raporlar, Ocak ayı toplantılarında gündeme gelecek. Konu ile ilgili ayrıca Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden detaylı bilgi istenecek.
Emniyet Müdürlüğü’nün teklif yazısında ilk etapta çekirdek proje olarak hazırlanıp uygulanan mobese projesinin genişletilmesine ihtiyaç duyulduğu bildirilirken, bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandı. Konya şu anda 32 noktada 68 kamera ile izleniyor. Mobese-2 Projesi ile bu sayı 92 mobese noktasında 400 kamera daha ilave edilmesi planlanıyor.
İl Genel Meclisi’nin yoğun gündeminde bir de konuğu vardı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanan Ömer Ersöz, Meclis’e gelerek, yaptıkları çalışmalar hakkında üyeleri kısaca bilgilendirdi. Konya İl Genel Meclisi’nin spora desteklerini yakından takip ettiğini dile getiren Ersöz, Başkan ve üyelere teşekkür ederek, desteklerin devamını beklediklerini kaydetti. Çalışmalarını gençlerin, kültürel, sosyal ve spor adına yetişmesi için sürdürdüklerini bildiren Ersöz, “Şampiyonları yetiştirirken kendi kültürünü bilmeyen sporcular yetiştirmek istemiyoruz. Bu düşünce ve inançla hareket ediyor ve sizin de destek vereceğinizi ümit ediyorum” dedi.

Konya İl Genel Meclisi gündeminde ihtisas komisyonlarının raporlarını görüşmeye devam etti. Meclis, Aralık ayını 09 Aralık 2011 Cuma günü saat 10.00’da başlayacağı 5. birleşim ile tamamlayacak....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA