• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİTin büyük başarısı: Karayolunda DEAŞ takibi
20 Ağustos 2017 Pazar 15:14

MİT'in büyük başarısı: Karayolunda DEAŞ takibi

Suriye’den kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yapan DEAŞ’lıların olduğu aracı MİT takibe aldı.

Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan DEAŞ’lıların içerisinde bulunduğu araç Hatay MİT Bölge Başkanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından takibe alındı. İskenderun yönüne doğru giden araç, Jandarma ve Özel Harekat polislerinin desteğiyle İskenderun-Antakya karayolu Topboğazı yakınlarında durduruldu.

DUR İHTARINA UYMADI

DEAŞ’lı teröristleri taşıyan 31 RT 300 araç saat 12.15 sularında uygulama noktasına alındı. Araçtaki 4 terörist yere yatarak teslim oldu. “Dur” ihtarına uymayan bir terörist kaçmaya çalışırken polise saldırmak istedi. Terörist, güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralanan DEAŞ’lı ambulansla Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

YOL ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Operasyon nedeniyle karayolu çift taraflı trafiğe kapatıldı. Ulaşıma kapatılan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Bomba imha ekipleri teröristleri taşıyan araçta inceleme yaptı. Bomba uzmanların incelemelerinin ardından aracın bagaj kısmını fünyeyle patlattı. İlk belirlemelerde aracın içerisinde herhangi bir patlayıcı bulunmadığı öğrenildi. Öte yandan, çift taraflı trafiğe kapatılan yol, yeniden ulaşıma açıldı.

1-369.jpg

3’Ü TÜRK 2’Sİ SURİYELİ

Bu arada bagajda bulunan 4 çanta ise incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 3’ünün Türk, 2’sinin Suriyeli olduğu ve birinin aranan şahıs olduğu tespit edildi. Yaralı olarak ele geçirilen DEAŞ’lı Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde öldü.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA