• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİTçilere ne oluyor?
22 Ekim 2010 Cuma 15:46

MİT'çilere ne oluyor?

MİT'te görevli şube müdürü Ahmet Süreyya'nın şüpheli ölümünün ardından MİT emeklisi Semra Maliş'in intiharı MİT'çilere ne oluyor sorusunu akıllara getirdi
İki gün arayla biri görevli diğeri emekli iki MİT'cinin esrarengiz ölümü akıllara soru işaretleri getirdi.  MİTKocaeli Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü Ahmet Süreyya'nın şüpheliölümünün ardından, MİT emeklisi Semra Maliş'in ölümü polis tarafındandetaylı olarak soruşturulmaya başlandı.

Kadıköy'de sabah saatlerinde apartman bahçesinde ölü olarak bulunan MİT emeklisi Semra Maliş'in (55) intihar ettiği anlaşıldı.

Bir süredir psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Maliş'in eşi Aliİhsan Maliş'in, polise, "Dün rahatsızlandı GATA'ya götürdüm. Ancakbayanlar için oda olmadığı gerekçesiyle bizi gönderdiler. Biz deBakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gittik, burada iğneyaptılar. Eve dönünce kendisini odaya kapattı." dediği öğrenildi.

Bostancı Kemal Akgüder Caddesi Şebnem Sokak'ta yoldan geçenvatandaşlar tarafından fark edilen eski MİT çalışanı Semra Maliş'in,yaklaşık 3 yıldır psikolojik tedavi gördüğü belirtildi. Dün Astsubayemeklisi eşi Ali İhsan Maliş tarafından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) götürülen Maliş'in, oda olmadığı gerekçesiyle evinegönderildiği öğrenildi.

Eve geldikten sonra yeniden rahatsızlanan Semra Maliş, kendisiniodasına kilitleyerek uzun süre çıkmayınca, salonda televizyon seyredenAli İhsan Maliş de kanepede uyudu. Gece bilinmeyen bir zamanda atlayanMaliş'in cesedi sabah saatlerinde yoldan geçen vatandaşlar tarafındanfark edildi. Ceset, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarındansonra Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerinde polise ifade veren eşi Ali İhsan Maliş, "Eşim dünrahatsızlandı. Ben de GATA'ya götürdüm. Ancak bayanlar için odaolmadığı gerekçesiyle gönderdiler. Bunun üzerine ben de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürdüm. Hastanede iğne yaptıktansonra eve geldim. Normalde iğneden sonra rahatlardı, ama bu seferrahatlamadı. Kendisini odasına kapatınca ben de salonda uyudum" dediğiöğrenildi.

MİT ŞUBE MÜDÜRÜ ÖLÜ BULUNDU

İki gün önce Milliİstihbarat Teşkilattı Kocaeli Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü evindeölü bulundu. Şube müdürünün geçirdiği kalp sonucu hayatını kaybetmişolabileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MİT Kocaeli Müdürlüğü'nde şube müdürü olan Ahmet Süreyya'dan uzun süre haber alınamayınca, kaldığı İzmit Turgut Mahallesi'ndeki MİT Lojmanları'ndaki evine gidildi. Evin zilini de çalan görevliler, ses çıkmayınca kapıyı kırarak içeri girdi. Süreyya, evde yerde yatmış halde bulunması üzerine 112 acil servise haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Süreyya'nın öldüğünü ifade etti.

Bunun üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evde incelemeyaptı. Yapılan incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken,Süreyya'nın kalp krizi geçirmiş olabileceği tahmin ediliyor. KocaeliEmniyet Müdürlüğü, konuyla incelemesini sürdürürken, Süreyya'nıncenazesi otopsi yapılmak üzere İzmit Asri Mezarlığı'na götürüldü.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA