• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİT tırlarını durduran savcılara uzaklaştırma
15 Ocak 2015 Perşembe 15:14

MİT tırlarını durduran savcılara uzaklaştırma

MİT tırlarının durdurulmasında görevli 5 savcı, haklarında yürütülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırıldı.

MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırıldı.

HSYK 3. Dairesi, MİT tırlarının Hatay'ın Kırıkhan ilçesi ve Adana'da durdurulması ve aranmasında görev alan savcılarla ilgili soruşturma kararı almıştı.

Müfettişler, soruşturmanın selameti açısından savcıların soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarını talep etmişti.

HSYK 2. Dairesi, Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu'nun, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi.

HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcıların görevde kalmalarının, "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" sonucuna vararak, bu kararı aldıklarını bildirdi.

Savcılar hakkındaki soruşturma tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA