• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİT kanunu ertelenecek mi?
28 Şubat 2014 Cuma 14:50

MİT kanunu ertelenecek mi?

AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili İdris Şahin, MİT kanunuyla ilgili konuştu.
AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "Maalesef basına bir takım haberler sızdı ve sanki MİT Kanunu erteleneceği algısı oluştu. Bu tamamen yanlış bir haberdir" dedi.
Şahin, yaptığı açıklamada MİT Kanunu'nun seçimlerden sonra Genel Kurula geleceği yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Dün basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade edeyim. Çünkü biz burada komisyonda teklifimiz müzakere edilirken kendi eksiklerimizi görme imkanı bulduk. Bunda muhalefetteki arkadaşlarımızın da katkısı oldu. Kendilerine teşekkür ederiz. Meclis komisyonunda rapor yazıldıktan sonra muhalefet şerhinde de bir kısım hususlar bizim tarafımızdan değerlendirildi. Biz bunu parti grubumuzla paylaştığımızda, grup başkan vekillerimiz teklifin muhalefet ile olgunlaştırılması noktasında bir kısım yetkiler aldık. Bu noktada da Cumhuriyet Halk Partisi'nin İçişleri Komisyonu ile görüşmeler yaptık" dedi.
CHP grup başkan vekillerinin MİT Kanunu'nun Genel Kurula götürülmesinin seçim sonrasına ertelenmesini istediklerini kaydeden Şahin, şunları kaydetti:
"Maalesef basına bir takım haberler sızdı ve sanki MİT Kanunu erteleneceği algısı oluştu. Bu tamamen yanlış bir haberdir, böyle bir şey söz konusu değildir. Biz tabi ki bu çalışmalarımızı muhalefetin çekincelerini de göz önüne alarak teklifimiz olgunlaştırıldı, belirli maddelerde değişiklik öngörüyoruz. Basın yayın ile alakalı bir kısım değişiklikler olabilecek. 5. maddede bir maddeyi geri çekmeye dair düşüncelerimiz var."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA