• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİT, 20 kişilik özel ajanla Lübnanda
18 Ağustos 2012 Cumartesi 16:34

MİT, 20 kişilik özel ajanla Lübnan'da

Hedef, Mikdat Aşireti'nin üyeleri tarafından kaçırılan Türk Aydın Tufan'ı sağlıklı şekilde Türkiye'ye getirmek
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ortadoğu'da Mossad, CIA, MI6 ve diğer ülke istihbarat birimlerini şaşkına çevirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda, Suriye'de aralarında Hollandalı ve İngiliz gazetecilerin de bulunduğu toplam 6 yabancı basın mensubunu, radikal bir grubun elinden kurtaran MİT, daha önce de AA muhabiri Sinan Gül'ü Esad'ın güçlerinden 'tereyağından kıl çeker' gibi almıştı.
TAKVİM Gazetesi'nin manşet haberine göre şimdi Lübnan'da Mikdat Aşireti'nin kaçırdığı Türk Aydın Tufan Tekin'i kurtarmak için operasyonun startını veren MİT, 20 ajanı bölgeye gönderdi.
CUMHURBAŞKANI DOĞRULADI
Cuma namazını Yeniköy Merkez Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıkışta, "Suriye'de kaçırılan bazı Lübnanlılarla, Lübnan'da kaçırılan vatandaşımız arasında hiçbir ilişki yok. Tufan için istihbarat birimimiz devrede" dedi. Bu arada adının açıklanmasını istemeyen yetkililerden alınan bilgilere göre MİT, yaptığı istihbarat çalışması sonrası Tufan Tekin'in yerini belirledi. MİT ajanlarının, kaçırılan işadamının rehin tutulduğu yerde, Mikdat Aşireti üyelerinin her hareketlerini kontrol ettikleri ve bilgileri anında MİT Merkezi'ne ilettikleri öğrenildi. Ajanlarımız, Ankara'dan gelecek emri beklemeye başladı.
THE GUARDIAN ÖVDÜ
İngiliz gazeteci John Henry ve Hollandalı meslektaşı Jeroen Oerlemans geçen hafta kaçırıldı. Devreye giren MİT'in saha ajanları, müthiş bir operasyonla 2 gazeteciyi kurtarmıştı. İngiliz The Guardian gazetesi, operasyon hakkında şu yorumu yapmıştı: Türk istihbaratı, bölgede çok güçlü. MI6, kaçırılanların yerini saptamaya çalışırken, Türk istihbaratı operasyonu bitirmişti bile.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA