• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mistik müzikle arınmaya hazır mısınız?
07 Eylül 2009 Pazartesi 13:18

Mistik müzikle arınmaya hazır mısınız?

Mevlana'nın 802. doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki 6. Uluslararası Mistik Müzik Festivali, 23-30 Eylül tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek.
Mevlana'nın 802. doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki 6. Uluslararası Mistik Müzik Festivali, 23-30 Eylül tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek.
 
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Mevlana Kültür Merkezi'nde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilecek Mistik Müzik Festivali'nin bugüne kadar yapılanlar içinde en kapsamlısı olacağını belirtti.
 
23-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivale çok iyi şekilde hazırlandıklarını, yoğun medya ilgisi beklediklerini dile getiren Çıpan, ''Etkinlikte 7 ülkeden 8 grup mistik müzik konserleri verecek. Konserler her gün saat 21.00'de başlayacak. Festivalinin yanında bazı konferanslar, sergiler ve paneller de düzenlenecek'' dedi.

-ŞAMAN AYİNİ VE KIZILDERİLİ MÜZİĞİ...-

Etkinlikler kapsamında ünlü edebiyatçı İskender Pala'nın ''Hz. Mevlana ve Doğuş'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılacağını anlatan Çıpan, şunları kaydetti:
''Festivale çok ilginç gruplar da katılacak. Altay Cumhuriyeti'nden gelen grup, Şaman ayini yapacak, ABD'den bir grup ise Kızılderili müziğinden örnekler sunacak. Ayrıca programa Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı yöneticisi Esin Çelebi Bayru da katılacak. Ayrıca uluslararası üne sahip flüt sanatçımız Şefika Kutluer, Mevlana Flüt Konçertosu'nu, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde icra edecek. Tabi katılımcılar Türk Tasavvuf Müziğine de doyacak.''
Çıpan, bütçe nedeniyle profesyonel bir şirket aracılığıyla tanıtım yapamadıklarını ancak her yolu deneyip festivale sanatsever ve basın ilgisini artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA