• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısırlılar, Amerikalılara ilham kaynağı oldu
17 Şubat 2011 Perşembe 08:32

Mısırlılar, Amerikalılara ilham kaynağı oldu

Bir Amerikan kasabasında Belediye Başkanını istemeyen halk, Mısırda olan bitenleri gördükten sonra, bundan esinlenip ayaklandı.

Bayan Başkan Linda Thompson’u istifaya çağıran halkın protestosu, sokaklara dökülerek ortaya konuldu. Başkan Linda ise, “Kalıyorum işte, asla bir yere gitmem, koltuğum da ille makam koltuğum” dedi ve makam odası penceresinden kalabalığa eliyle “ayıp” işaretler yaptı.

Pennsylvania Eyaleti’nin Harrisburg kenti Belediye Başkanı siyahî-Afrikalı-Amerikalı bayan “reis”in kötü bir yönetici olduğu iddiaları bir süredir halkı rahatsız etmekteydi. Geçen hafta, Mısır’da Başkanın istifasıyla sonuçlanan protestolar Harrisburg halkına da ilham kaynağı oldu ve halk ayaklandı.

Belediye Binası önünde sabahtan akşama kadar gösteri yapan 300 kadar kentliye polis müdahale etmeyip olanları uzaktan seyretti. Barışçıl süren protesto sırasında, bayan Linda zaman zaman makam odasının penceresine çıkarak el işaretleriyle halka bir şeyler söylemek istedi. Bu işaretlerin arasında “ayıp” şeyler de olunca, halk gâleyana gelip pencereye kartopu fırlattı. Polis kartopunu delil olarak toplamak istediyse de bunda başarılı olamadı. Başkanın kendiliğinden istifa etmemesi durumunda tıpkı Mısırlı göstericiler gibi protestoya devam edeceğini açıklayan kalabalık, bu talepte ısrarlı görünüyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA