• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısırlı muhaliflerden İsraile tepki
01 Kasım 2015 Pazar 08:57

Mısırlı muhaliflerden İsrail'e tepki

Mısırlı muhalifler, Rus uçağının Sina'da düşmesinin ardından İsrail keşif uçaklarının Mısır hava sahasına girmesine tepki gösterdi.

Mısır'ın Sina Yarımadası’nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarında Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının düşmesinin ardından İsrail uçaklarının Mısır hava sahasına girmesi tepkilere neden oldu.

Eski milletvekilleri ve Devrimin Yarını Partisi lideri Eymen Nur'un da aralarında bulunduğu muhaliflerden oluşan bir grup yaptığı yazılı açıklamada, İsrail keşif uçaklarının Rus uçağının düşmesinin ardından Mısır hava sahasına girmesini kınadı.

Açıklamada, "Mısır'ın egemenliği, İsrail uçaklarının ulusal güvenliğimizi korumaktan aciz baskıcı rejimle koordineli bir şekilde bu yıl boyunca Mısır hava sahasına girdiği yönünde yapılan şikayetlerden sonra böyle bir 'saçmalığı' kaldıramaz" denildi. 

Mısır'ın, İsrail'in BM Uzayın Barışçı Amaçlarla Kullanımı Komitesi'ne üye olması lehine oy kullanmasının da kınandığı açıklamada, "Darbeci rejimin Mısır devleti adına İsrail'in komiteye üye olarak seçilmesi için sunduğu diplomatik desteği kınıyoruz" ifadesine yer verildi. Grup, ayrıca Mısır'ın Arap derinliğini kaybetmesi ve zayıf düşmesi için çalışan bir ülkeyle işbirliği yapmakta ısrar edilmesi, "hiçbir Arap ülkesinin işlemediği bir hata" olarak yorumlandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA