• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısırlı milyarderden göçmenler için ilginç öneri
04 Eylül 2015 Cuma 10:49

Mısırlı milyarderden göçmenler için ilginç öneri

Mısırlı milyarder iş adamı İtalya veya Yunanistan’a ait bir adanın kendisine satılması ve bu adaya da göçmenleri yerleştirmesini önerdi.

Mısırlı milyarder iş adamı Naguib Sawiris'in önerisi  kamu oyunda büyük yankı uyandırdı. Sawiris ayrıca bu adada iş sahaları inşa edeceğini ve istihdam yaratacağını fakat kendisine bu konuda yardımcı olunmasını istedi.

Mısır’da özel bir Televizyon kanalına röportaj veren Sawiris adada alt yapının oluşturulması ve bunun içinde 10 ila 100 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu tabii bu paranın ada fiyatından ayrı olarak düşünülmesi gerekmekte olduğunu adanın bedelini ise tamamını kendisinin ödeyeceğini belirtti.
Sawiris “Alt yapı yapıldıktan sonra, konutlar, okullar, hastaneler inşa etmek için buradaki insan gücü kullanılacaktır. Ancak bunu yapmak için Yunanistan veya İtalya’nın bu konuda ikna edilmeleri ve olurları alınmalıdır sonra da göçmenlerin orada insan gibi yaşamaları temin edilmiş olacaktır, bu projenin hayata geçirilmesi halinde bu zavallı göçmenlerin ıstıraplarına son verilirken dünya da bu kabustan kurtulmuş olacaktır” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA