• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısırdaki tutuklu ölümleri soruşturulsun
22 Ocak 2015 Perşembe 09:39

Mısır'daki tutuklu ölümleri soruşturulsun

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Mısır'da geçen yıl çok sayıda tutuklunun hayatını kaybettiğini belirterek, bunların soruşturulmasını istedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) 2014 yılında çok sayıda Mısırlının gözaltında ya da hapisteyken hayatını kaybettiğini bildirerek, Mısır otoritelerine, bu ölümlere ilişkin şeffaf ve bağımsız soruşturma yürütmeleri çağrısı yaptı.

HRW'nin Mısır raporunda tutuklulara uygulanan "insanlık dışı" muamelelere yer verildi. Rapora göre, çok sayıda kişi "son derece sağlıksız koşullarda" küçük hücrelere doldurularak tutukluluk merkezlerinde ölüme terk edildi.

Raporda, bazı tutukluların işkenceye uğradıkları ve ardından da tıbbi müdahale yapılmadığı için öldükleri ancak bu ölümlere ilişkin soruşturma açılmadığı kaydedildi.

Raporda, tutuklulara işkence edilmesinin yanı sıra kalp rahatsızlığı olanlar ya da kanser gibi ciddi tıbbi yardıma ihtiyacı olan hastaların da hastaneye gitmelerinin engellendiği ve kalabalık hücreler nedeniyle bu kişilerin sağlık durumlarının daha da kötüleştiği vurgulandı.

HRW Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Sarah Leah Whitson, konuya ilişkin açıklamasında, "Mısır hapishaneleri ve polis merkezleri, muhalefeti destekleyen insanlarla tıka basa dolduruldu. Bu tutuklular son derece kalabalık hücrelerde insanlık dışı koşullarda tutulduğu için can kaybı sayısı arttı" ifadelerini kullandı.

Mısırlı yetkililerin bu durumu düzeltmek için hiç çaba harcamadıklarını da bildiren Whitson, gözaltında ve hapishanelerdeki tüm ölümler ile kötü muamele ve işkence iddialarının bağımsız bir şekilde soruşturulmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA