• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısırda Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çatışma
06 Ağustos 2013 Salı 09:10

Mısır'da Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çatışma

Mısır'ın güneyindeki El-Minya kentinde Müslüman bir kişinin cesedinin bulunması üzerine Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

 Mısır'ın güneyindeki El-Minya kentinde Müslüman bir kişinin cesedinin bulunması üzerine Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Minya'nın Beni Ahmed eş-Şarkıyye köyünde Müslüman aileye mensup bir kişinin cesedi bulundu. Söz konusu kişinin Hristiyanlar tarafından öldürüldüğü iddiası üzerine Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çatışma çıktı.

Silahların kullanıldığı ve Hristiyan bir vatandaşın evinin yandığı olaylara müdahale eden polisin, tarafları ayırmak için göz yaşartıcı bomba kullandığı kaydedildi.

Olaya ilişkin Mısır makamları tarafından henüz açıklama yapılmadı.

Ariş kentinde düzenlenen saldırılarda 1 asker öldü, 4'ü asker, 2'si polis 6 kişi yaralandı

Öte yandan, AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Ariş kentinde silahlı kuvvetlere bağlı bir oteli korumakla görevli askerlere keskin nişancı tarafından ateş açıldı. Saldırıda bir asker olay yerinde hayatını kaybederken, 2 asker yaralandı.

Kentteki askeri istihbarat dairesi merkezi ve orduya bağlı radyo binasını korumakla görevli askerlere kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen saldırıda 2 asker ve bankaya girdikleri sırada polislere düzenlenen saldırıda da 2 polisin yaralandığı belirtildi.

Saldırları henüz üstlenen olmadı.

Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013 günü ordu tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından Sina'da meydana gelen saldırlarda artış gözleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA