• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mısırda gösteri kanunu tartışılacak
21 Ekim 2013 Pazartesi 09:01

Mısır'da gösteri kanunu tartışılacak

Mısır'ın Ulusal Savunma Konseyi, gösteri kanununun 1 hafta halk tarafından tartışılması kararı aldı.
Karar, Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur başkanlığında ve Başbakan Hazim el-Bablavi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, Genel Kurmay Başkanı Sıtkı Subhi, Genel İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid et-Tihami, Savaş İstihbarat Başkanı Mahmud el-Hicazi ve Cumhurbaşkanı Siyasi İşler Danışmanı Mustafa Hicazi'nin katılımıyla yapılan toplantıda alındı.
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada toplantının, ülke içindeki yeni gelişmeler, güvenlik ve Mısır ulusal güvenliğini hedef alan iç ve dış tehditleri görüşmek için gerçekleştirildiği, ülke güvenliği ve istikrarı ile halkın genel hak ve özgürlüklerini korumak için yürütülen çalışmaların ele alındığı belirtildi.
 
Açıklamada, devletin, özellikle inanç ve barışçıl ifade özgürlüğü olmak üzere vatandaşın hak ve özgürlüklerini garanti altına almakla yükümlü olduğu vurgulandı.
 
Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un 8 Temmuz'da yayınladığı anayasal deklarasyonun 22'nci maddesi, Cumhurbaşkanı'nın başkanlığını yapacağı bir "Ulusal Savunma Konseyi" kurulmasına hükmediyor.
 
Son günlerde bakanlar kurulunun onayladığı yeni gösteri yasasına bir çok siyasi güç itiraz etti.
 
Yeni gösteri yasası, 21 maddeden oluşuyor ve bu maddelerden bazıları ibadet yerlerinde genel toplantı veya gösteri düzenlenmesini yasakladığı gibi, diğer yerlerde de yürüyüş ve gösterilere katılanların herhangi bir silah, mühimmat, havai fişek ve yanıcı madde taşımalarını, kişinin yüzünün tanınmasını engelleyici maske veya herhangi bir şeyle kapatmasını da yasaklıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA